El nou mural de Banksy a Birmingham (Reuters)

El Nadal de Banksy: un sensesostre convertit en Pare Noel

El grafiter denuncia amb un nou mural a Birmingham la falta d'habitatge i la situació de les persones sense llar

RedaccióActualitzat

Banksy reflexiona sobre el Nadal i les persones sense llar amb la seva nova obra al carrer. Aquest dilluns va aparèixer un nou mural d'aquest popular i enigmàtic artista a la ciutat anglesa de Birmingham: dos rens surten volant amb el seu "trineu", un banc amb un sensellar.

L'artista ha publicat les imatges a les seves xarxes socials per denunciar el problema de les persones sense llar i la manca de vivenda. I ha posat en valor la generositat de la gent:

"Déu beneeix Birmingham. En els 20 minuts que vam gravar Ryan en aquest banc, la gent que hi passava li van donar una beguda calenta, dues barres de xocolata i un encenedor, sense que ell demanés res."

 

 

 

Per preservar l'obra, les autoritats locals han protegit la paret on hi ha el dibuix i està vigilada per la policia per evitar actes vandàlics, després que aquest dilluns algú pintés el nas dels rens de vermell.

El passat mes d'octubre, la casa de subhastes Sotheby's va vendre per més de 9,8 milions de lliures (11 milions d'euros) un quadre de Banksy.

A l'obra s'hi poden veure 150 ximpanzés que ocupen els escons de la Cambra dels Comuns del Regne Unit.

"Devolved Parliament", l'obra representa la Cambra dels Comuns plena de ximpanzés (Reuters)

 

Es diu "Devolved Parliament", "Parlament transferit", una obra satírica per denunciar el paper dels polítics, que ha guanyat interès en plena crisi pel Brexit.

ARXIVAT A:
ArtViral NadalHabitatge
Anar al contingut