Madrid

El ministre de Justícia diu al Congrés que els llaços grocs són "ofensius"

Juli RodésActualitzat

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, considera que el llaços grocs en suport als presos són ofensius

Ho ha dit aquest matí al Congrés dels Diputats, durant la sessió de control al govern espanyol, en la resposta a la pregunta de Carles Campuzano, portaveu del PDeCAT.  

"Té vostè molta sort, és una persona afortunada. Perquè pot venir a aquesta cambra amb aquest llaç que és ofensiu perquè diu que hi ha presos polítics a Espanya."

 

Campuzano havia preguntat a Catalá com valorava les discrepàncies jurídiques, en conceptes com la violència i la rebel·lió, entre els sistemes judicials d'Espanya i d'altres països europeus.

 

En la seva intervenció, a més, Campuzano ha defensat que, a Espanya, la democràcia s'està deteriorant.

 

En la seva resposta, el ministre, d'entrada,  s'ha limitat a apel·lar a la separació de poders i al reconeixement internacional d'Espanya com a estat de dret.

Al final, però, ha retret a Campuzano que portés el llaç groc a la solapa i ha reiterat l'argument que "no hi ha presos polítics a Espanya", sinó "polítics presos".

 

Catalá també ha acusat el PDeCAT i els independentistes de generar "un clima de confrontació i d'amenaces".

"Vostè pot venir aquí a dir-ho tranquil·lament [que hi ha presos polítics] i, en canvi, altres, a Catalunya, no poden parlar ni poden passejar perquè els amenacen. Estan fent un gravíssim dany a la democràcia, amb aquests plantejaments. Respectem l'acció dels jutges, acatem les sentències, respectem l'estat de dret i segurament tindrem una democràcia millor al nostre país."  

 

A Girauta els llaços no l'ofenen

Preguntat sobre els llaços grocs, el portaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, ha explicat als periodistes, en els passadissos de la cambra baixa, que a ell no li resulten ofensius. 

 

Girauta ha dit que són un símbol que no li agrada, perquè s'oposa a les resolucions del sistema judicial, però ha afegit que no l'ofèn.

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut