El ministeri d'Interior obre la porta a enviar més policia a Catalunya per la sentència
Grande-Marlaska, ministre d'Interior, diu que "s'actuarà amb els mitjans personals i materials precisos i necessaris"

El Ministeri de l'Interior obre la porta a enviar més policia a Catalunya per la sentència

Grande-Marlaska: "En els operatius de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional, i en coordinació permanent amb els Mossos d'Esquadra, es prendran les mesures de prevenció necessàries"

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior espanyol, Fernando Grande-Marlaska, ha afirmat aquest dilluns que, de cara a la publicació de la sentència, "es prendran les mesures de prevenció necessàries".

Així ha respost en una entrevista a Ràdio Nacional d'Espanya quan se li ha preguntat si es reforçarà el dispositiu policial a Catalunya aquesta tardor: "No és ni sí ni no. El que faci falta en coordinació amb els Mossos", ha assegurat.


Cunillera: "No hi haurà Piolín 2"

Fa pocs dies, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, va exlicar en una entrevista a "Els matins de TV3" que la seva obligació era prevenir que no hi hagués problemes.

La delegada del govern espanyol va negar un dispositiu especial dels cossos de seguretat de l'Estat a Catalunya similar al de la tardor del 2017 amb la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. Va assegurar: "No hi haurà un Piolín 2."

Tot i això, no va tancar la porta a un dispositiu especial sense concretar si podrien venir reforços de la Guàrdia Civil o la Policia Nacional.

 

Una "circumstància sensible"

Grande-Marlaska ha admès que la sentència del Tribunal Suprem en el judici del procés als líders independentistes serà un moment "especial" a Catalunya, per la qual cosa el dispositiu de seguretat a la comunitat obeirà a l'avaluació policial que es faci, en coordinació amb els Mossos.

Preguntat sobre aquesta qüestió, ha dit:

"En els operatius de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional i en coordinació permanent amb els Mossos d'Esquadra, es prendran les mesures de prevenció necessàries per garantir la seguretat i que tothom pugui exercir els drets i llibertats."

El ministre d'Interior en funcions ha dit que, "sense generar cap tipus d'alarmisme", es tracta d'una "circumstància sensible" i s'actuarà "amb els mitjans personals i materials necessaris". Grande-Marlaska no ha confirmat quants poden ser els efectius:

"Si seran més o si seran menys en unes dates determinades, obeirà a aquesta avaluació que facin els operatius."

ARXIVAT A:
PolicialProcés catalàJudici procés
Anar al contingut