Marroc

El Marroc culpa el PP de la "parcial" i "injusta" condemna de l'Eurocambra pels incidents d'Al-Aaiun

El govern marroquí ha lamentat aquesta tarda la resolució "parcial" i "injusta" que ha adoptat el Parlament Europeu en relació amb els esdeveniments d'Al-Aaiun del 7 de novembre passat i, en particular, que els eurodiputats hagin escoltat el PP, a qui ha acusat de portar a terme una "campanya hostil" contra el Marroc. Segons el ministre de Comunicació del Marroc, Jalid Naciri, Rabat lamenta "enormement que el Parlament Europeu, els components del qual respectem com a encarnació de la voluntat popular europea, hagi donat la raó al Partit Popular espanyol, que s'ha implicat en una campanya hostil i desenfrenada contra el Marroc".

Actualitzat
"Nosaltres esperàvem que el Parlament Europeu no es precipités en el suport desconsiderat, injustificat i no objectiu a un partit del qual són coneguts els fonaments colonialistes obsolets", ha dit Naciri, que s'ha preguntat "per què el PP, durant la llarga nit franquista, no va escriure una sola línia a favor del poble saharaui".

En aquest sentit, ha advertit que "aquells que creuen que poden amputar el Sàhara al Marroc, s'equivoquen". "Ara hi ha un cert nombre d'aprenents de bruixot que han fet creure que Europa guanyarà tot posant el Marroc de genolls. Marroc, poble orgullós i que confia en si mateix, no s'agenollarà mai", ha assegurat. "El Regne del Marroc, que ha iniciat un procés de democratització irreversible, és un país respectuós del veïnatge, segur de si mateix, i està decidit a construir una zona euromediterrània de pau, de cooperació i d'estabilitat".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut