Bolonya

El llibre en català, convidat d'honor a la Fira de Bolonya de literatura infantil i juvenil

La literatura infantil i juvenil en català serà la primera d'un país sense estat convidada d'honor de la Fira de Bolonya, la més important en el sector dels llibres per a nens i joves

RedaccióActualitzat

Catalunya i les Illes Balears tindran una gran exposició de 42 il·lustradors a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, la més important del món.

Com a convidada d'honor de la fira, la delegació catalana ha programat diferents activitats que inundaran tota la ciutat per convertir la cita en un trampolí. Izaskun Arretxe és directora de l'Àrea de Literatura i Pensament de l'Institut Ramon Llull:

"És un sector molt important perquè és el sector on es creen els nous lectors del futur i té molta potència, té molta riquesa, en català especialment, i li falta una mica sortir de l'armari. Li falta que s'entengui la importància que ja té i que tothom ho sàpiga, i que tothom ho comparteixi. En aquest sentit, Bolonya és una oportunitat absolutament d'or."

L'exposició de la fira simularà una gran llibreria on hi haurà hamaques perquè el visitant pugui descansar i llegir els autors catalans. Paral·lelament se'n farà una altra, oberta al públic, que retrà homenatge als pioners, com Pilarín Bayés, al costat d'autors com Sebastià Sorribas o Miquel Desclot.

 

També hi haurà activitats acadèmiques, un simposi i un cicle de cinema, a més de trobades professionals. Tot per promocionar un sector potent i amb autors de primera línia, segons la comissària i llibretera Paula Jarrin:

"És una literatura valenta i compromesa. Podem trobar des de temes de gènere, d'identitat sexual... I crec que té una particularitat que molts autors fan seva, que t'agenolles i et mires cap endins i busques un nen interior i, des d'allà, parles. I crec que molts autors nostres ho fan així."

És la primera vegada que Bolonya convida un país sense estat. El pressupost és de mig milió d'euros. La fira se celebrarà del 3 al 6 d'abril del 2017. Amb el lema "Sharing a future" ("Compartint un futur"), l'Institut Ramon Llull (IRL) desplegarà un programa que inclou una exposició central al recinte comissariada per la llibretera Paula Jarrin, un estand col·lectiu i activitats.

També inclourà una exposició d'il·lustració, cicles de teatre i cinema, tallers infantils, un simposi i un seminari a diferents espais de la ciutat. L'IRL vol esprémer així l'aparador que representa Bolonya per a un sector que a Catalunya factura més de 41 milions d'euros anuals, amb Catalunya i les Balears com a principals exponents, però també amb representació dels altres territoris de parla catalana.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut