Gent passejant per la Rambla de Barcelona a l'altura de l'estació Liceu. (Foto: Flickr / Jorge Lascar)
La Rambla de Barcelona és cita obligada dels turistes que vénen a la ciutat. (Foto: Flickr / Jorge Lascar)
Barcelona

El Liceu de Barcelona retira l'ERO temporal i no tancarà

La direcció del Liceu de Barcelona ha retirat l'ERO temporal i finalment el Teatre no tancarà. El comitè d'empresa i la direcció han arribat a aquest acord aquest matí, amb el qual ja no perillen les funcions de "La Bohème" i, a més, es podrà recuperar algun títol suspès aquesta temporada.

RedaccióActualitzat
La direcció s'ha compromès a deixar sense efecte l'ERO temporal que afectava pràcticament tota la plantilla del Liceu i amb el qual el Teatre tancava durant dos mesos per estalviar diners i no augmentar el dèficit que arrossega el coliseu de la Rambla.

El comitè d'empresa s'ha avingut que els treballadors renunciïn a part del sou, -la paga de juny-, per fer fer front al milió i mig d'euros que deixa d'aportar aquest any la Generalitat al Teatre.

El comitè també accepta parlar de flexibilitat laboral, segons ha explicat a Catalunya Ràdio Bernat Verde, membre del comitè d'empresa.

Amb l'acord, tampoc perillen les 18 funcions de "La Bohème", previstes a partir de dilluns que ve.

A més, segons el comitè la direcció intentarà recuperar alguns dels títols que s'havien anunciat que se suspenien, com "Pélleas et Melissande", de Debussy, programat al juny. El que no està tant clar és que es pugui muntar el doble programa de Zemlinsky: "El nan" i "Una tragèdia florentina".

El comitè ha començat a explicar l'acord als treballadors en una assemblea.

Anar al contingut