El jutge Ramos rebutja la recusació que el president Torra va presentar contra ell

El magistrat també proposa que no s'admeti la recusació contra Barrientos i Armas i ha fixat la data del judici per al 18 de novembre

Actualitzat

El jutge Carlos Ramos ha decidit rebutjar la recusació contra ell mateix que la defensa del president de la Generalitat, Quim Torra, va presentar. A més, també ha proposat rebutjar les recusacions dels magistrats Jesús María Barrientos i Mercedes Armas. Ramos és el jutge que ha estudiat si aparta dos dels membres del tribunal que ha de jutjar el president per desobediència per haver mantingut les pancartes amb llaços grocs al balcó de la Generalitat durant la campanya electoral del 28A.

 

Per Ramos, les tres recusacions plantejades són un "manifest abús de dret i un evident frau de llei", amb l'objectiu de retardar la tramitació de la causa contra Torra.

"Un abús i frau de llei que merita la seva inadmissió". "Constitueix una impostura interessada i instrumentalitzada per retardar el procediment i/o vetar els jutges naturals del mateix."

Els advocats de Torra relacionaven Ramos al PSC, a què el mateix jutge al·lega que va ser elegit en una terna a "proposta majoritària del Parlament de Catalunya i no només d'un sol partit".

La recusació també atribuïa a Ramos "una animadversió manifesta" contra Torra perquè ja l'havia recusat com a instructor del cas obert per desobediència. Ramos respon que no se'l pot acusar només pel fet que la "resolució no va ser del gust de Torra".

"El recusant reincideix ara en el seu afany per atribuir propòsits i intencions espúries a aquest instructor, simplement, per no haver redactat al seu gust la resolució que, després de concloure la instrucció, va posar de manifest l'existència  de seriosos indicis d'un delicte."

Ramos afegeix que si hagués tingut animadversió, hauria pogut dictar mesures cautelars contra Torra i no ho va fer.


Barrientos i Armas

En concret, Ramos havia de decidir sobre la recusació que Torra va presentar contra Jesús María Barrientos i Mercedes de Armas al·legant "una flagrant falta d'imparcialitat". El TSJC va apartar Barrientos i Armas a l'espera que es decidís sobre la recusació.

El jutge Carlos Ramos, en el seu escrit proposa que no s'admeti la recusació plantejada contra els seus companys de magistratura.

Barrientos s'havia pronunciat públicament a favor de la decisió de la Junta Electoral sobre els llaços grocs que precisament és el motiu de judici contra Torra, a més, juntament amb la magistrada Armas, d'haver-se pronunciat contra el procés.

Ramos considera que les manifestacions de Barrientos i Armas es van fer abans que s'obrís la instrucció del cas que ha de jutjar.

L'advocat del president Quim Torra, Gonzalo Boye, reitera que les opinions dels magistrats són motiu de recusació.

"Si s'hagués considerat que no teníem raó, no s'hauria tramitat ni dilatat el judici. El que s'ha fet és entendre que hi havia motius. Com no han d'existir? Hi ha un magistrat president que s'ha pronunciat sobre tots els temes de què es discutirà en el judici. Crec que això a cap ciutadà li agradaria viure-ho, no?"

Finalment, Ramos ha fixat per al 18 de novembre el judici per desobediència contra Torra, que es preveia per al 25 i 26 de setembre, coincidint amb el ple de política general al Parlament.

 

Les recusacions dels jutges, a anàlisi:

ARXIVAT A:
Quim TorraTSJCProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut