El judici contra el president Torra per desobediència serà el 25 i 26 de setembre
Primer pla del president de la Generalitat, Quim Torra, durant la reunió amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, al Palau de la Generalitat, el 30 de juliol del 2019 (ACN)

El judici contra el president Torra per desobediència serà el 25 i 26 de setembre

Torra qualifica de "celeritat interessada de la justícia" que se'l jutgi aquest mateix mes de setembre, acusat de desobediència per no retirar els llaços grocs del balcó de la Generalitat durant el període electoral del 28A

RedaccióActualitzat

El judici per desobediència al president de la Generalitat, Quim Torra, ja té data. Serà el 25 i 26 de setembre. Són els dos dies que la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha assenyalat per a la celebració de la vista oral.

Recordem que Torra està acusat d'haver desobeït la Junta Electoral Central per no haver retirat els llaços grocs del balcó de la Generalitat durant el període electoral del 28A. El TSJ no ha fet cas de la petició de Torra que els membres de la Junta Electoral Central -que va decidir sobre l'ús de llaços grocs- declarin en el judici com a testimonis.

El calendari fixat pel TSJ fa que la data del judici coincideixi amb el debat de política general al Parlament.


Torra: "La justícia és lenta només quan vol"

El president de la Generalitat ha reaccionat a la data del judici assegurant que "la justícia és lenta només quan vol" i ha lamentat que, mentre "hi ha persones demòcrates que han d'esperar gairebé dos anys en presó provisional la resolució del seu procés penal", creu que hi ha "pressa del tribunal per resoldre" el seu cas:

"Es tracta de la demostració més evident de la celeritat interessada de la justícia"

 

Torra, durant la reunió del Consell Executiu de la setmana passada (EFE)

 

En un comunicat de premsa de l'Oficina del president, s'afirma que hi ha "un assenyalament marcadament precipitat" perquè s'ha acordat la data del judici oral prèviament a la interlocutòria d'admissió i denegació de proves.

Un fet que, segons Torra, "és contrari a allò que marca l'article 785.2 de la Llei d'enjudiciament criminal":

"Aquesta irregularitat posa en dubte aquesta imparcialitat"

El comunicat també anuncia que la defensa exercirà "les accions legals pertinents" contra el que qualifiquen d'"error processal".

 

Reacció de Quim Torra a l&#... by Moderador Noticies Web on Scribd

 

 

La petició de la Fiscalia

La Fiscalia va demanar que s'inhabilités el president Torra durant 1 any i 8 mesos per no haver despenjat la pancarta dels llaços grocs del balcó de la Generalitat. El ministeri públic l'acusa d'un delicte de desobediència.

La pena demanada especifica que durant aquest temps Torra no pugui desenvolupar funcions de govern en l'àmbit local, autonòmic, estatal, ni tampoc en l'europeu. El ministeri públic, que demana que se li imposi una multa de 30.000 euros, insisteix que Torra va desatendre l'ordre de la Junta Electoral.

 

La reclamació de Ciutadans i Partit Popular

Durant el període preelectoral previ a les eleccions generals del 28 d'abril, Ciutadans i el Partit Popular van reclamar a la Junta Electoral Central que obligués Torra a treure la pancarta i els llaços grocs de Palau, i la Junta ho va fer.

El president s'hi va resistir, va demanar l'opinió del síndic de greuges, que li va recomanar treure-la, i va canviar la pancarta per una d'igual, però amb un llaç blanc en comptes de groc.

Després de la insistència de la JEC, Torra la va canviar per una altra en defensa de la llibertat d'expressió, que ja no va generar exigències de retirada. Torra manté que ell només feia ús del dret a la llibertat d'expressió.

 

ARXIVAT A:
Eleccions 28ACsPPProcés catalàQuim Torra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut