Olot

El jutge ordena l'exhumació de vuit cossos més d'ancians que van morir al geriàtric La Caritat mentre hi treballava Joan Vila

El jutjat d'instrucció número 1 d'Olot ha ordenat l'exhumació dels cossos de vuit ancians més que van morir a la residència La Caritat mentre hi treballava Joan Vila, autor confés del crim de tres interns al centre entre el 12 i el 17 d'octubre. Es vol comprovar si hi ha indicis de criminalitat per mirar si hi ha una possible relació entre la mort dels vuit ancians, no sotmesos a cap anàlisi exhaustiu, i l'autor del tres crims de la residència.

Actualitzat
El jutge ha demanat l'exhumació per comprovar la causa de la mort de vuit persones més que van morir mentre Vila hi treballava. Es tracta de tres homes i cinc dones.

Les exhumacions es faran dilluns al cementiri d'Olot, on hi ha enterrats sis dels vuit cossos que cal exhumar, i als cementiris de Sant Salvador de Bianya i Castellfollit de la Roca, on són els altres dos.

Els cadàvers, que seran traslladats a l'Institut de Medicina Legal de Girona, seran revisats pels metges forenses, que en faran l'autòpsia per buscar indicis de criminalitat. Els especialistes consideren que en vuit de les dotze defuncions, ocorregudes en el torn laboral de Vila, no existia una relació directa coneguda i que coincidien entre elles per la mort sobtada dels ancians.

Els especialistes també han tingut en compte que, en la majoria de casos, els morts no van ser sotmesos a cap anàlisi exhaustiu que certifiqués la mort com a natural.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut