El jutge del cas Villarejo imputa el BBVA per suborn, revelació de secrets i corrupció

El magistrat de l'Audiència Nacional que porta el cas Tàndem decideix investigar l'entitat bancària per haver contractat l'excomissari

Actualitzat

El BBVA ha estat imputat com a persona jurídica en el cas contra l'excomissari Villarejo.

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón, instructor del cas Tàndem, que investiga les actuacions irregulars del comissari jubilat, en presó preventiva, ha decidit investigar l'entitat bancària per suborn, revelació de secrets i corrupció.

D'aquesta manera, accepta la petició de la Fiscalia. Villarejo, actualment a la presó, hauria estat contractat l'any 2004 per ajudar la direcció del banc a lluitar contra una OPA hostil de la constructora Sacyr.

José Manuel Villarejo hauria actuat per al BBVA durant 13 anys, entre el 2004 i el 2017, durant la presidència de Francisco González, i a canvi d'almenys 5 milions d'euros. L'excomissari, però, va negar que hagués cobrat per espiar.

La imputació de l'entitat pot acabar amb la imposició de multes i la consegüent erosió de la seva imatge pública.

Seguiments i accés a dades personals

Segons l'escrit que va presentar la Fiscalia Anticorrupció, la documentació en paper i digital que es va confiscar en els escorcolls del novembre del 2017 i la que va aportar el banc "acreditarien que la contractació i els pagaments il·lícits a la mercantil Cenyt, titularitat de l'aleshores funcionari del Cos Nacional de Policia en actiu José Manuel Villarejo Pérez, van afectar diverses àrees sensibles del banc i diversos executius de l'entitat durant un període temporal perllongat."

El mateix escrit destaca que les tasques de Villarejo van comportar "ingerència en els drets fonamentals", mitjançant seguiments personals i accés a comunicacions o documentació bancària. I també que alguns directius investigats haurien rebut regals de l'entorn de l'empresa de Villarejo.

 

ARXIVAT A:
BancaJosé Manuel VillarejoJudicialCorrupció
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut