Albert Soler és diputat al Congrés.
Albert Soler és diputat al Congrés.
Palma

El jutge del "cas Nóos" revoca la citació d'Albert Soler com a imputat en constatar que és diputat

El jutge del "cas Nóos" havia citat a declarar com a imputat l'exsecretari d'Estat d'Esports i actual diputat socialista al Congrés Albert Soler perquè justifiqui el pagament de 12.000 euros a l'Institut Nóos l'any 2004, quan ell era director d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona.

RedaccióActualitzat
El jutge del "cas Nóos", que havia citat a declarar com a imputat l'exsecretari d'Estat d'Esports Albert Soler, ha deixat sense efecte la citació en constatar que és diputat socialista al Congrés i per tant té la condició d'aforat i no se'l pot processar. El jutge havia citat Soler perquè justifiqués el pagament de 12.000 euros a l'Institut Nóos l'any 2004, quan ell era director d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona.

La interlocutòria del jutjat d'instrucció número 3 de Palma, ara revocada, acordava "rebre declaració en qualitat d'imputat i amb instrucció dels seus drets" al diputat perquè expliqués "les circumstàncies que van concórrer en l'expedient de contracte menor número 327204" entre l'Ajuntament de Barcelona i l'Associació Institut Nóos d'Investigació Aplicada, que presidia Iñaki Urdangarin.

La citació es produïa després que l'Ajuntament de Barcelona remetés al jutge tot l'expedient del pagament dels 12.000 euros a Nóos l'any 2004 per al disseny d'activitats per dinamitzar una xarxa de grans ciutats europees estretament lligades a l'esport, la seu permanent de la qual seria a Barcelona". El contracte també preveia "la generació de continguts de temàtica actual per a l'organització d'un esdeveniment internacional de naturalesa periòdica, vinculat a l'esmentada xarxa", segons consta en la factura satisfeta per l'Ajuntament i que va emetre Nóos el 3 de desembre del 2004.

Soler, a disposició del jutge


Abans que el jutge revoqués la citació i sense tenir constància de la citació, Albert Soler havia mostrat plena disposició per donar explicacions al jutge que investiga el "cas Nóos", perquè ell és "el primer interessat a aclarir la legalitat del contracte" signat entre l'Ajuntament de Barcelona i l'Institut Nóos el 2004.

Soler ha defensat la legalitat de la seva actuació: "Es va complir amb tot el que marca la llei de contractes i crec que vam fer una bona feina, perquè quan es va crear l'Institut Barcelona Esports els contactes que ens van facilitar i les gestions fetes per l'Institut Nóos ens van servir per, entre altres coses, crear el Departament d'Esdeveniments Internacionals".

Segons Albert Soler, la feina de "lobby" que va fer l'Institut Nóos per a Barcelona va ser el germen perquè la ciutat acollís més tard grans esdeveniments esportius internacionals i campionats del món.

Castro vindrà a Barcelona

El jutge José Castro, que investiga el "cas Nóos", es desplaçarà els dies 15 i 16 a Barcelona per prendre declaració a 58 testimonis, entre aquests l'editora Carme Balcells, que ja havia d'haver declarat al juny, però que no va ser citada correctament.

Segons una interlocutòria, el jutge ha sol·licitat a la jutge degana de Barcelona que assigni unes dependències a la Ciutat de la Justícia de la capital catalana per prendre declaració als testimonis.

Anar al contingut