Madrid

El jutge deixa en llibertat Oleguer Pujol amb mesures cautelars

La fiscalia demanava presó preventiva per reiteració delictiva

RedaccióActualitzat

El Jutge de l'Audiència Nacional ha deixat en llibertat Oleguer Pujol, però li retira el passaport i s'haurà de presentar cada quinze dies al jutjat. La Fiscalia Anticorrupció havia demanat presó preventiva sense fiança per a Oleguer Pujol Ferrusola per reiteració delictiva. Però el jutge José de la Mata diu al fiscal que la opacitat d'Oleguer Pujol no és prou motiu per demanar una mesura tan excepcional com la presó.

La petició arriba després que el jutge de l'Audiència Nacional hagi pres declaració aquest dijous a Oleguer Pujol en qualitat d'investigat per un suposat delicte de blanqueig de capitals. Es tracta d'una operació de venda d'oficines del Banc Santander. El fill petit de Jordi Pujol ha al·legat davant del tribunal que ja s'ha posat al dia amb Hisenda.

Pujol ha explicat al magistrat José de la Mata que tenia un paper d'intermediari en la venda d'un miler d'oficines de l'entitat. Ha admès que va cobrar 2,5 milions d'euros en negre per aquesta operació, però també ha defensat que la seva situació amb Hisenda ja està regularitzada. Oleguer Pujol va transferir aquesta quantitat a un compte de Miami, tot i tenir els seus comptes bloquejats.El magistrat investiga una trama de blanqueig de diners que hauria ocultat 11,5 milions d'euros en aquesta compravenda de sucursals del Santander.

El fill de Jordi Pujol ha arribat al tribunal acompanyat de l'advocat Cristóbal Martell i ha començat a declarar a dos quarts d'onze.

Aquest dimecres van ser els fills de Javier de la Rosa, Gabriela i Javier, els que van declarar a l'Audiència Nacional com a imputats dins la macrocausa dels Pujol. Tots dos van desvincular el petit dels Pujol del presumpte blanqueig, si bé admeten que van desviar els diners a paradisos fiscals. Una declaració semblant a la dels José María Villalonga pare i fill, també participants en l'operació i imputats.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut