El cantant del grup guanyador d'Eurovisió Maneskin se sotmetrà a un test de drogues
Tres integrants del grup Maneskin celebren la victòria a l'edició d'Eurovisió 2021 a Rotterdam (EFE / Robin Van Lonkhuijsen)

Eurovisió confirma el negatiu en drogues del guanyador del festival

La polèmica es va encendre ràpidament a les xarxes socials, on es va acusar Damiano David de consum de cocaïna, cosa que el grup italià Maneskin va negar

Actualitzat

Eurovisió dona per tancada la polèmica sobre si el cantant dels guanyadors del festival, la banda italiana Maneskin, va consumir cocaïna durant la gala. L'organització ha informat que el test de drogues a què s'ha sotmès voluntàriament aquest dilluns ha donat negatiu, segons consta en un comunicat de la Unió Europea de Radiodifusió (EBU). 

L'organització, amb seu a Ginebra, ha explicat que ha fet una "revisió a fons dels fets" i que ha verificat "totes les seqüències de vídeo disponibles". La conclusió és que, en el moment que capten les imatges, s'havia trencat un got. 

El cantant, Damiano David, va decidir fer-se el test després de la polèmica arran d'un vídeo viral en què, suposadament, se'l veia consumint cocaïna a l'anomenada "green room", la sala on hi ha tots els participants de l'edició. 

La mateixa EBU va indicar que el músic se sotmetria a un test de forma voluntària

La controvèrsia es va iniciar abans que s'acabés la gala en la qual, precisament, els italians es van emportar el micròfon de vidre. Tots els concursants estaven esperant els resultats de la final quan les càmeres van mostrar la banda. En aquell moment, Damiano David es va ajupir uns segons i un bol de begudes que hi havia sobre la taula li va tapar la cara.

El seu gest i el d'un dels seus companys, tocant-lo amb la cama, van encendre les alarmes a les xarxes socials: 


Un cop els italians es van proclamar vencedors, el mateix Damiano David va respondre amb fermesa als periodistes que li preguntaven sobre el vídeo: "Jo no prenc drogues"

Segons el cantant del grup de rock, un dels seus companys, Thomas, havia trencat un got i ell n'estava recollint els trossos:

Damiano: "En Thomas ha trencat un got amb la cama."

Thomas: "Sí, jo he trencat un got."

Damiano: "Jo no prenc drogues. No diguis això, si us plau."

 


Posteriorment, tot el grup també va voler deixar clar que el seu cantant no consumeix cap tipus de droga. Ho van fer de matinada a través d'una story en el seu compte d'Instagram, on asseguren que estan "molt en contra de les drogues" i que "mai han consumit cocaïna". I hi afegeixen que són partidaris de fer-se una prova de drogues perquè "no tenim res a amagar":

"Estem molt impactats pel que la gent està dient sobre en Damiano, que consumeix drogues. Nosaltres estem molt en contra de les drogues i mai hem consumit cocaïna. Estem preparats per fer-nos un test, perquè no tenim res a amagar. Hem vingut aquí a tocar la nostra música i estem molt contents d'haver guanyat Eurovisió i volem agrair a tothom el seu suport. El rock'n roll no mor mai. Us estimem."

 

El cantant del grup guanyador d'Eurovisió Maneskin se sotmetrà a un test de drogues
El comunicat emès per la banda al seu compte d'Instagram (@maneskinofficial) (@maneskinofficial)


Des de l'inici de la disputa, molts usuaris de les xarxes socials, especialment de França, la segona classificada d'una de les edicions més disputades del concurs musical europeu, van demanar una explicació per part dels organitzadors d'Eurovisió. Fins i tot, n'hi ha que van anar més enllà i van demanar que es penalitzés o es desqualifiqués Itàlia per aquest comportament inapropiat en públic. 


Finalment, la Unió Europea de Radiodifusió (EBU) ha emès un comunicat en què anuncia la prova de drogues voluntària dels italians:

"Som conscients de les especulacions sobre el vídeo dels guanyadors italians del concurs d'Eurovisió a la "green room" ahir a la nit. La banda ha rebatut fermament les acusacions de consum de drogues i el cantant en qüestió es farà una prova voluntària de drogues quan arribi a casa. Ho van demanar ahir a la nit, però l'EBU no ho va poder organitzar immediatament. La banda, la seva direcció i el cap de delegació ens han informat que no hi havia drogues a la "green room" i ens van explicar que es va trencar un got a la seva taula i que el cantant ho estava netejant. L'EBU pot confirmar que s'ha trobat vidre trencat després de fer una comprovació "in situ". Encara estem examinant amb atenció les imatges i actualitzarem aquesta informació quan arribi el moment."

 

 

I aquest dilluns, gairebé 48 hores després del festival, ha informat del resultat negatiu i ha donat la polèmica per finalitzada. També ha denunciat el mal causat per aquesta "fake news": 

"Ens alarma que l'especulació inexacta vinculada a notícies falses hagi eclipsat l'esperit i el resultat de l'esdeveniment i hagi afectat injustament la banda." 

 

ARXIVAT A:
TelevisióMúsicaDroguesItàliaFestival d'Eurovisió
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut