El portaveu Francesc Homs després del Consell de Govern.
El portaveu Francesc Homs després del Consell de Govern.
Barcelona

El govern no descarta tornar a abaixar-se el sou

Els membres del govern no descarten tornar a abaixar-se el sou com a "gest" davant les retallades, tal com els han demanat els metges. Davant les crítiques del personal sanitari, que els ha exigit que donin exemple i es rebaixin el salari, el portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, ha contestat que "ja es veurà" si el govern, els diputats i tota l'administració tornen a predicar amb l'exemple. Homs ha recordat que el govern tripartit i els diputats ja es van reduir el salari i que també ha disminuït el pressupost del Parlament.

Actualitzat
Homs ha replicat a la petició dels metges que la mesura no està prevista de moment ni se n'ha parlat a la reunió del Consell Executiu d'aquest dimarts, encara que no hi ha tancat la porta. "No dic que no es pugui tornar a fer. Ja es veurà", ha afirmat després de recordar que el govern ja va reduir el nombre de departaments i assessors.

El portaveu del govern ha afegit que si el govern es quedés sense cobrar només farien "pessigolles" a la crisi. Tot i això, ha admès el valor pedagògic que tindria una rebaixa i que només es poden demanar sacrificis si es predica abans amb l'exemple. En aquest sentit, ha destacat que ja es van abaixar el sou.

Homs ha garantit que "no s'han falsejat" les dades sobre les llistes d'espera ni d'aquest any ni de l'anterior i ha argumentat que les retallades són necessa'ries per "salvar l'Estat del Benestar".

Retrets amb Chacón


El portaveu de l'executiu català ha polemitzat amb la ministra de Defensa i candidata socialista per Barcelona a les generals, Carme Chacón, que ha acusat la Generalitat de "desmantellar" la sanitat pública. Homs li ha demanat que, si ho pensa de debò, destini diners del seu Ministeri a Salut. "Chacón gestiona un pressupost milionari. Que destini diners de Defensa a Salut, si creu que les coses estan com diu", ha afirmat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut