CofinApp: tot el que ha de saber sobre el confinament i el postconfinament
La nova aplicació pretén aclarir dubtes sobre aquest temps de confinament (Reuters/Fabrizio Bensch)

El govern impulsa ConfinApp per aclarir dubtes sobre el confinament i postconfinament

La Generalitat crearà, a partir de divendres, una aplicació per respondre preguntes sobre la higiene, el curs escolar o l'apartat laboral, entre altres qüestions

RedaccióActualitzat

El seu nom és ConfinApp i es podrà descarregar a partir de divendres. És una aplicació impulsada des del Departament de Polítiques Digitals i Administració Local que té la finalitat de resoldre dubtes durant el confinament per coronavirus i també el postconfinament.

El conseller Jordi Puigneró ha dit, a RAC1, que les dades que facilitin els ciutadans a aquesta app ajudaran a accelerar el desconfinament.

"L'aplicació tindrà per objectiu oferir serveis. La tecnologia ens pot ajudar en el postconfinament. Quan la gent comenci a sortir hem de poder preveure si algú ha d'anar a treballar, quines mesures ha de seguir (···) Hem d'evitar que hi hagi rebrot. Seran molt importants els tests i el control que es pugui fer de les persones."


El conseller ha destacat que aquesta eina permetrà incloure el certificat de mobilitat, saber, per exemple, quins desplaçaments estan permesos, aclarir dubtes sobre qüestions laborals, higiene, el curs escolar, o la velocitat d'internet que cadascú té a casa seva.


Una aplicació amb intel·ligència artificial

ConfinApp tindrà un assistent virtual interactiu. A través de la intel·ligència artificial, l'usuari podrà mantenir amb l'aplicació una conversa amb un llenguatge natural i planer, i obtenir tota la informació que demani.

El conseller Puigneró ha dit que, d'aquesta manera, la sortida del confinament podrà ser "més segura, més eficaç i més ordenada" i s'aconseguirà així que es reactivi "més ràpidament" l'economia.

CofinApp: Tot el que ha de saber sobre el confinament i el postconfinament
Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Local (ACN/Guifré Jordan)


Segons el conseller, hi ha professionals de la tecnologia que fan les últimes aportacions a l'aplicació. Puigneró creu que la gent pot ajudar a "evolucionar-la" i incorporar-hi serveis que des de la Generalitat potser no han previst.

El titular de Polítiques Digitals ha subratllat que el ciutadà ha d'assumir que la fi del confinament es farà de forma gradual:

"No es passarà de zero a cent. Això serà un aixecament parcial, al començament, perquè no tenim una vacuna contra el virus."

 

"Amb l'estat d'alarma, Catalunya està tècnicament intervinguda"

Sobre la possibilitat que Madrid pugui frenar aquesta aplicació, el conseller ha afirmat que, "en estat d'alarma, Catalunya està tècnicament intervinguda" i afegeix que el govern espanyol...

"...pot fer el que vulgui. Ja ho va fer sense l'estat d'alarma amb el decret digital de la república catalana (···) Espero que canviïn d'actitud i que deixin de voler aturar el progrés digital."


L'aplicació ConfinApp, que es podrà descarregar a partir de divendres, estarà disponible en IOS i Android.

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarmaSalutGeneralitat de CatalunyaJordi Puigneró
Anar al contingut