Pla obert de la impulsora de la iniciativa, Conchi Morales, preparant mascaretes per cosir i una de les voluntàries cosint les que ja estan acabades…
Hi ha empreses que han canviat el seu producte per fer material sanitari

La Generalitat crea un certificat per a les empreses que sí que poden treballar

El certificat, disponible dimarts al Canal Empresa de la Generalitat, acredita l'activitat de l'empresa que fa serveis essencials i els seus treballadors

Actualitzat

El govern vol donar garanties a totes les empreses que fan serveis essencials i que, per tant, no estan afectades per l'aturada de l'activitat a causa del confinament total.

Per això, a partir d'aquest dimarts, a través del Canal Empresa, hi haurà disponible un formulari per notificar l'activitat de l'empresa, un certificat que podran presentar si alguna autoritat els ho demana. Són aquelles que fan serveis essencials, les que formen la cadena de subministraments essencials i aquelles que han adaptat la seva producció per combatre l'emergència sanitària.
 

La consellera de Presidència i portaveu del govern, Meritxell Budó, ho ha anunciat aquest dilluns per garantir que les empreses industrials necessàries per al funcionament dels serveis essencials puguin acreditar els seus treballadors.

"Aquestes empreses, per la seva importància, han de poder operar amb plena certesa."

Aquest dilluns ha començat la paralització de l'activitat econòmica no essencial decretada pel govern central per intentar contenir la propagació del Covid-19. Budó ha criticat que fins a la nit d'aquest diumenge no es publiqués la decisió al BOE. Segons ha dit, això "ha provocat malestar a milers de treballadors". Per aquest fet, el govern de Sánchez ha donat un dia de moratòria, fins dimarts, perquè les empreses s'hi adaptin.
 

La setmana passada ja es va posar a disposició dels ciutadans, un certificat similar, per acreditar davant de la policia els motius pels quals se sortia al carrer. 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut