Barcelona

El govern i l'ONG es feliciten per l'alliberament d'Alicia Gámez i esperen que els altres dos cooperants tornin "aviat"

El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha valorat el retorn a casa d'Alicia Gámez com "un motiu d'alegria i felicitat per a tota la societat catalana, a més de per als mateixos familiars". En una roda de premsa al Parlament, Carod ha apuntat que l'alliberament de la cooperant catalana s'ha de prendre "no com un símptoma, però sí com una prova positiva" pel que fa a la negociació pels altres dos segrestats de l'ONG, Albert Vilalta i Roque Pascual. Poc després, els dirigents de l'ONG Barcelona Acció Solidària han mostrat la seva satisfacció per l'alliberament de la cooperant catalana i han dit que confien aconseguir "aviat" que s'alliberi Albert Vilalta i Roque Pascual.

Actualitzat
El vicepresident del govern tripartit s'ha mostrat feliç pel fet que el segrest d'Alicia Gámez hagi acabat finalment. Carod ha explicat que la cooperant catalana tornarà a Barcelona acompanyada del seu germà a les 17.30 i serà rebuda pel president Montilla. Carod ha explicat que volien que els tres segrestats es poguessin retrobar avui mateix amb les seves famílies, però que en tot cas s'ha de veure el retorn de la cooperant catalana "no com un símptoma, però sí com una prova positiva, i que la resta de negociació seguirà el ritme de prudència, discreció i silenci que ha permès que Alicia Gàmez ja estigui de tornada a casa seva".

Carod s'ha mostrat esperançat que l'arribada imminent de Gámez a Catalunya obri la porta als següents alliberaments i ha dit que, en tot cas, "tot està perfectament encarrilat" per aconseguir-ho.

El president de l'ONG Barcelona Acció Solidària, Josep Carbonell, ha explicat que al llarg del matí els seus telèfons han estat completament col·lapsats per trucades dels mitjans de comunicació i per això s'han assabentat una mica més tard del desenllaç del segrest d'Alicia Gámez. Els dirigents de l'ONG han estat informats per la vicepresidenta del retorn de la cooperant i han expressat la seva esperança que "aviat" tornin també els altres dos cooperants, Albert Vilalta i Roque Pascual. A més, han explicat que Alicia Gámez ha confirmat que Albert Vilalta està recuperat de les ferides que es va fer en el moment del segrest.

Els representants de Barcelona Acció Solidària han valorat la tornada de Gámez com "un bon pas", i han dit que l'alliberament dels altres companys "està per caure", però han reconegut que no tenen els detalls de com s'està duent a terme la negociació.

L'ONG també ha explicat que Alicia Gámez es troba bé, però que "està esgotada" i que previsiblement quan arribi aquí "se li practicaran tots els controls mèdics" de rigor per comprovar que tot és al seu lloc.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut