La Generalita testudia una subvenció puntual arran dels retards en el cobrament de les prestacions d'atur

El govern estudia una ajuda temporal mentre no arriben les prestacions dels ERTO

El conseller de Treball diu que, si la situació s'allarga, podria oferir "una subvenció finalista, però primer cal conèixer les xifres amb què ens movem"

Actualitzat

El govern estudia donar una ajuda temporal als treballadors afectats per un ERTO que encara no cobren l'atur. En declaracions a TV3, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, diu que s'ho plantegen pel retard en la tramitació d'aquests expedients al servei d'ocupació que depén del Ministeri de Treball.

"Hem de veure de quina manera -ha assegurat Homrani- podem donar una resposta a aquestes persones que es van introduint a la nòmina de l'atur, però encara no cobren. Una resposta encara que sigui temporal"

En declaracions al canal 3/24, el conseller d'Afers Socials ha dit que la Generalitat valora donar-los una ajuda econòmica puntual si l'actual impàs es perllonga.

"En cas que aquesta situació s'allargui, -ha afegit Homrani- podem fer una prestació finalista, però necessitem conèixer també finalment quines són les xifres amb què ens movem"

 

678.000 treballadors afectats

A Catalunya, en les últimes hores, 234 empreses més han presentat un ERTO i ara ja són gairebé 92.400 des que va començar l'estat d'alarma. Els treballadors afectats superen els 678.000.

La major part no van cobrar l'atur el mes d'abril i ara falta veure què passarà a principis de maig.

Els representants sindicals estan fent arribar el malestar generat pel deteriorament dels drets laborals en aquesta crisi. A més, el dia a dia de les persones que esperen la prestació es fa molt difícil.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut