El govern espanyol vol que a les Balears es torni a matar els toros a les corrides (Reuters)
El govern espanyol vol que a les Balears es torni a matar els toros a les corrides (Reuters)
Madrid

El govern espanyol recorre al TC la llei balear de corrides de toros

L'executiu de Rajoy diu que el govern de les Illes -que prohibeix la mort dels toros- no té competències en la protecció d'animals

RedaccióActualitzat

El govern espanyol porta al Tribunal Constitucional la llei de toros de les Balears, aprovada aquest estiu. Aquesta llei prohibeix expressament maltractar i matar aquests animals durant l'espectacle taurí. L'executiu de Rajoy presenta el recurs perquè considera que el govern de les Illes no té competències específiques en temes de protecció d'animals. A més, demana que se suspengui de manera cautelar l'aplicació de la norma. També assegura que incompleix determinats aspectes de lleis estatals vinculades a la tauromàquia i al patrimoni immaterial.

El text va tirar endavant amb els vots dels partits d'esquerra i l'oposició del Partit Popular i Ciutadans. Des del govern balear, la seva portaveu, Pilar Costa, ja ha anunciat que defensaran la seva norma per la via legal.

La Llei de Corrides de Toros i Protecció dels Animals de les Illes Balears estableix que les corrides han de tenir un màxim de tres toros que no poden ser ni ferits amb les banderilles ni morts amb l'espasa. Cada animal no pot estar més de deu minuts a la plaça.

Fa justament un any, el Tribunal Constitucional va anul·lar la prohibició de les corrides de toros a Catalunya. La resolució va entendre que el Parlament tenia competències per gestionar l'espectacle, però no per prohibir-lo. Poc després d'aquesta decisió, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona van deixar clar que les corrides de toros no tornarien.

Anar al contingut