Madrid

El govern espanyol envia Pérez Rubalcaba al Senegal i Mauritània per buscar solucions a l'allau d'immigrants

El govern espanyol estudia amb el Senegal i Mauritània possibles solucions a l'arribada massiva d'immigrants d'aquests dos països a les costes canàries. I és que al llarg del cap de setmana n'han arribat més d'un miler. Una delegació espanyola encapçalada pel ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, el secretari d'estat per la Seguretat, Antonio Camacho, i el secretari d'estat d'Exteriors, Bernardino León, s'entrevisten amb les autoritats del Senegal i de Mauritània.

Actualitzat
Espanya tracta avui amb les autoritats senegaleses i mauritanes la massiva arribada de ciutadans d'aquests països a les Canàries, on més de mil immigrants indocumentats han intentat entrar en territori espanyol. En el que portem d'any, 17.000 persones d'aquesta zona africana s'han aventurat a arribar a les costes canàries amb embarcacions rudimentàries.

Fonts de la Moncloa han informat que la delegació espanyola estudiarà amb els responsables dels governs de tots dos països els actuals acords sobre immigració il·legal i el desenvolupament de l'operatiu de l'Agència Europea de Control de Fronteres (Frontex).

A Dakar, la delegació espanyola s'ha entrevistat amb el primer ministre, Macky Sall, i amb el ministre de l'Interior d'aquest país, Ousmane Ngom.

Seguidament, les autoritats espanyoles continuaran el viatge cap a Mauritània, per entrevistar-se amb els seus homòlegs i analitzar el problema de la immigració il·legal.

Zapatero demana reforços

Tot això, quan el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat que demanarà a la UE un compromís més fort en el control de les fronteres.

Per la seva banda, la vicepresidenta de l'executiu espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, viatjarà la setmana que ve a Finlàndia, país que aquest semestre exerceix la presidència europea, per demanar més mitjans de l'executiu comunitari per lluitar contra la immigració il·legal.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut