Manifestació de protesta contra Rousseff a Brasília (Reuters)
Manifestació de protesta contra Rousseff a Brasília (Reuters)
Brasília

El govern del Brasil presenta un recurs "in extremis" per aturar el procés contra Rousseff

El recurs de la Fiscalia General de l'Estat arriba unes hores abans que comenci al Senat la votació de l'"impeachment"

RedaccióActualitzat

Últim intent a la desesperada de Dilma Rousseff per aturar el seu procés de destitució. La presidenta del Brasil ha decidit recórrer davant del Tribunal Suprem la votació que s'ha de fer aquest migdia al Senat per votar la seva destitució aprovada al Congrés. Partidaris i detractors  de Rousseff es concentren davant de l'edifici.

No sembla, però, que el tribunal accepti el recurs de la presidenta i, si no hi ha sorpreses, la votació es podria fer aquest dimecres, al llarg de tot el dia. Malgrat les protestes que hi ha hagut al país, tot apunta que hi ha una majoria de senadors favorables a destituir Rousseff i, si finalment se n'aprova la destitució, si la mesura prospera, quedaria apartada del càrrec durant els sis mesos que durarà el judici.

La presidenta ha tornat a dir que no es rendirà. Assegura que el seu últim dia a la presidència és el 31 de desembre del 2018. Promet combatre la seva destitució: "La història mostrarà que el fet de ser una dona m'ha fet tornar més resistent i més lluitadora. I moltes vegades, fins i tot avui, volien que renunciés. Però no m'ha passat mai pel cap renunciar."

En previsió de disturbis, les autoritats han instal·lat una gran tanca que divideix en dos els jardins davant del palau del Congrés Nacional, per separar els partidaris i els detractors de la presidenta que s'hi apleguen.

Anar al contingut