El Govern aprova els nous estatuts de la Fundació Teatre Lliure que inclouen la limitació temporal en el càrrec de patró

Actualitzat

ACN Barcelona.-El Govern, a proposta de la consellera de Cultura, ha aprovat aquest dimarts els nous Estatuts de la Fundació Teatre Lliure-Teatre Públic de Barcelona. El Patronat de la fundació va aprovar el 20 de juny de 2019 la modificació dels estatuts de la entitat, unes actualitzacions validades ara pel Govern. Els nous estatuts introdueixen aspectes per tal d'assegurar el "bon govern" del Patronat. Són la representació paritària i diversitat de perfils professionals entre els seus membres, la limitació temporal en el càrrec de patró, el no nomenament de patrons vitalicis i la renovació del Patronat per terços cada tres anys.

Amb el canvi de presidència de la fundació el desembre passat, càrrec que ocupa Guillem López Casasnovas, i la modificació dels estatuts, es van renovar també a finals d'any els membres del Patronat. El formen Alberto Carandini, Marta Esteve, Carme Fenoll, Gemma Nierga, Carme Portaceli, Domènec Reixach, Anna M. Ricart, Pau Solà-Morales i Emma Vilarasau.

Anar al contingut