Fórmula 1

El Force India de Fisichella obté una "pole" sorprenent per davant Trulli, Heidfeld i Barrichello

Després de deambular amb més pena que glòria pel Mundial de Fórmula 1 i just el cap de setmana que l'equip perdia el seu "motor home", Force India ha obtingut a Spa-Francorchamps el millor triomf en la curta història de l'escuderia. Giancarlo Fisichella ha obtingut la "pole position" en una sorprenent sessió de qualificació del GP de Bèlgica. L'italià ha estat el més ràpid seguit de Trulli, Heidfeld i Barrichello. Fernando Alonso sortirà des de la 13a plaça mentre que Jaume Alguersuari, que ha estat molt a prop de passar a la Q2, ho farà des de la 17a posició.

Actualitzat
Una novena posició a Mònaco ha estat el millor resultat de Giancarlo Fisichella aquesta temporada però des d'aquest mateix dissabte ja pot presumir d'haver sumat una "pole" en el seu palmarès amb Force India. El modest equip indi ha viscut en la qualificació per al GP de Bèlgica la seva jornada de glòria amb la primera posició obtinguda per pilot italià.

El Force India, molt descarregat de benzina, ha aprofitat el salt qualitatiu que ha donat l'escuderia des de València per aprofitar l'ocasió i enfilar-se fins la "pole position". Toyota, que també ha competit molt lleuger de carburant, ha col·locat Jarno Trulli en la segona posició de la graella amb el BMW de Heidfeld al seu darrere.

De fet, els BMW semblen ser els primers d'entre els grans candidats a la victòria. I és que més enllà del tercer lloc de l'alemany cal destacar la cinquena plaça de Kubica. Entre tots dos hi ha un altre dels favorits: el BrawnGP de Rubens Barrichello. A diferència del brasiler, Jenson Button ha protagonitzat una decebedora qualificació en caure eliminat en la Q2 al costat de Hamilton, Alonso, Sutil i Kovalainen. L'anglès de Brawn sortirà des del 14è lloc, amb l'espanyol 13è i l'anglès de McLaren 12è.

Kimi Räikkönen ha tornat a salvar la dignitat de Ferrari en acabar en sisena posició ja que Luca Badoer ha fet de nou el ridícul en patir un accident durant la Q1 i repetir últim lloc.

Per poc


Jaume Alguersuari ha tornat a protagonitzar una molt bona sessió de qualificació en quedar-se a només un pas de classificar-se per a la Q2. De fet, el de Toro Rosso tenia el temps per continuar lluitant per la "pole" però unes últimes voltes agòniques de Fernando Alonso i Robert Kubica l'han deixat fora i, finalment, Alguersuari haurà de sortir des de la 17a posició.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut