El fiscal del cas Puigdemont: "El jutge decideix avui si el deixa sota custòdia"

El fiscal ha afegit que, si aquesta nit el jutge manté la presó, començarà el compte enrere per a la seva possible extradició

RedaccióActualitzat

El govern alemany insisteix que la decisió d'extradir Puigdemont depèn únicament de la justícia. El corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio, Oriol Serra, ha parlat en primícia amb el subfiscal general de l'estat de Schleswig-Holstein que porta el cas de Carles Puigdemont, Ralph Döpper.

Döpper, que ha parlat abans de la compareixença de Puigdemont davant del jutge, ha dit que aquest últim l'identificarà aquest dilluns al vespre i decidirà si el deixa o no sota custòdia mentre es decideix sobre la seva extradició.

"Suposem que aquest vespre el jutjat de guàrdia prendrà una decisió, que el jutjat emetrà una ordre de detenció provisional. És a dir, el senyor Puigdemont restarà sota custòdia."

"Després haurem d'estudiar detingudament l'ordre de detenció europea de les autoritats espanyoles, i a continuació presentarem probablement una sol·licitud de presó d'extradició davant el Tribunal Superior de Schleswig-Holstein."

"Si el Tribunal Superior arriba a la conclusió que la nostra sol·licitud té fonament, emetria una ordre de detenció d'extradició. Aquesta ordre l'hauríem d'autoritzar, és a dir, haurem d'estudiar si es concedeix l'extradició o no."

"No vull parlar concretament de Neumünster, però hi ha la possibilitat si més no teòrica que el jutjat de guàrdia prengui una decisió que no mantingui el senyor Puigdemont sota custòdia."

Si queda sota custòdia, començarà el compte enrere de 60 dies durant els quals la fiscalia analitzarà l'ordre espanyola. Döpper ha insistit en la imparcialitat i la independència de la justícia alemanya.

"El Ministeri de Justícia de Kiel no té cap mena d'influència en la nostra decisió. Això és molt clar, ho fem en competència exclusiva. També el Tribunal Superior pren les decisions en competència exclusiva. El Ministeri de Justícia com a tal no tracta el tema."

Döpper és ara titular en funcions de la fiscalia general del land on és Puigdemont, ja que el titular està de vacances. Serà el titular qui decidirà sobre el cas de Puigdemont, perquè ja haurà tornat a la feina.

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestiduraArticle 155Govern empresonatJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut