Frankfurt

El director de la Fira de Frankfurt diu que és una pena l'absència dels escriptors en castellà

La presència de la cultura catalana a la Fira del Llibre de Frankfurt com a convidada d'honor s'ha vist envoltada des de l'inici per la polèmica entorn de l'absència d'escriptors catalans en llengua catalana al certamen. Avui ha estat el mateix director de la fira qui ha donat la seva opinió sobre aquesta qüestió. Al seu parer, aquestes absències són "una pena".

Actualitzat
Ha estat durant la roda de premsa de presentació de la Fira del Llibre. A preguntes d'un periodista alemany, el director del certamen, Jürgen Boos, ha reconegut que li hauria agradat que autors catalans que escriuen en castellà haguessin assistit a la cita i que li semblaven "una pena" aquestes absències, "tenint en compte la diversitat catalana".

Boss ha explicat que el certamen havia sol·licitat la presència d'aquests autors, però que no ha pogut ser per una "sèrie de motius (...), entre ells polítics, que tenen a veure amb nacionalismes, regionalismes i fins i tot amb vanitats d'alguns escriptors". Tot i això, el director de la Fira ha confiat que alguns d'aquests autors acabin assistint al certamen convidats per les seves editorials.

Boss ha volgut calmar els ànims, però, afegint que polèmiques com aquestes es repeteixen cada any i, com a exemple, ha citat la presència l'any passat de l'Índia amb autors en diverses llengües, que també va despertar crítiques.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut