Londres

El diputat conservador, John Bercow, nou "speaker" de la Cambra dels Comuns

El diputat conservador John Bercow, de 46 anys, ha estat escollit nou president de la Cambra dels Comuns britànica. L'anterior, Michael Martin, va haver de dimitir el mes de maig passat esquitxat per l'escàndol de les despeses dels diputats britànics. És la primera vegada en 300 anys que un "speaker" ha de dimitir. Bercow, un diputat relativament desconegut, ha estat escollit després de tres votacions secretes celebrades durant més de sis hores.

Actualitzat
El nou president de la Cambra dels Comuns no comptava amb la simpatia dels seus i hauria estat escollit gràcies als vots dels laboristes.

Tal ho com mana la tradició, després de ser escollit, John Bercow ha estat arrossegat fins a la seva nova cadira. El nou president ha posat de manifest la "necessitat de reformar" la Cambra dels Comuns i ha remarcat que "la gran majoria dels membres d'aquesta Cambra són persones honrades, decents i honorables".

El primer ministre, Gordon Brown, ha felicitat el nou "speaker" i ha afirmat que la seva elecció és "un pas important" en el "procés de canvi" que necessita la cambra baixa britànica.

John Bercow, casat i pare de tres fills, és el primer jueu que ocupa aquest prestigiós càrrec. És considerat un perfil reformador i modernitzador i era el favorit a les cases d'apostes per davant d'altres candidats com l'exministra d'Afers Estrangers laborista, Margaret Becket.

El president del Parlament britànic és el representant del poble a la Cambra dels Comuns. Entre les seves funcions hi ha la de moderar els debats, representar la Cambra fora de Westminster i supervisar-ne l'administració.
Anar al contingut