Material Duralex
Els clàssics plats i gots de vidre de la marca Duralex, presents a moltes llars

El coronavirus empeny el fabricant de vaixelles de vidre Duralex a la bancarrota

En temps de pandèmia, les exportacions de la companyia francesa s'han desplomat fins a un 60%

Redacció/AgènciesActualitzat

La Covid-19 ha acabat trencant la "irrompible" Duralex. Les exportacions de la companyia francesa han caigut en picat per la pandèmia, un 60% en els últims mesos. L'icònic fabricant de vaixelles de vidre, amb 248 treballadors, ha fet fallida.

A partir d'ara, segons informa el mitjà local francès La République du Centre, continuarà buscant un comprador o negociarà amb les empreses que ja s'hi havien interessat abans de l'impacte del coronavirus.

La marca Duralex la va crear el 1945, al final de la Segona Guerra Mundial, el grup industrial Saint-Gobain. Va viure l'esplendor els anys 60 i 70, a França, però també a Espanya, on s'anunciava com la vaixella "pràcticament irrompible". Des de llavors ha passat per diversos grups inversors.

Bancarrota

Un tribunal de la ciutat francesa d'Orleans ha admès la sol·licitud del fabricant de vidre Duralex de declarar-se en bancarrota davant la situació excepcional generada al seu negoci per l'impacte de la pandèmia i les mesures derivades de l'emergència sanitària que hem patit.

El 2017, l'empresa va fer una forta inversió en un forn que va tenir problemes en una reparació, un incident que va fer descendir la producció de 160 tones de vidre diàries a 20.

Això va provocar retallades en la producció que, sumades a la baixada de vendes per la pandèmia, han dut els propietaris a presentar el concurs de creditors.

El director comercial i de màrqueting de l'empresa, Fréderic Morin Payé, ha explicat que la facturació durant aquests mesos s'ha enfonsat a menys de la meitat.

La taxa de servei de noves comandes que rep Duralex es troba al voltant del 70%, molt per sota del 95% habitual.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut