El Constitucional anul·la la reprovació del rei aprovada pel Parlament de Catalunya

Torrent diu que la majoria del Parlament continuarà pensant que la monarquia és una institució caduca digui el que digui l'alt tribunal

RedaccióActualitzat

El Tribunal Constitucional ha anul·lat la declaració que va fer el Parlament de Catalunya contra el rei Felip pel seu posicionament sobre l'1-O i en què es demanava l'abolició de la monarquia. El tribunal considera que aquesta declaració és inconstitucional, entre altres motius, perquè el Parlament no té competències sobre la forma d'estat.

La resolució condemnava "la intervenció al conflicte català" i la "justificació de la violència" del rei en el discurs va fer el 3 d'octubre del 2017, després de les càrregues policials de l'1-O.

El text, de Catalunya en Comú-Podem, es va aprovar amb els vots dels comuns, JxCat i ERC i l'abstenció de la CUP. La resta de grups hi van votar en contra.

La reprovació del rei es va aprovar l'octubre passat, en les votacions del ple monogràfic sobre la convivència, un ple que va proposar Ciutadans. En aquell moment, La Moncloa va reaccionar ràpidament a la resolució: la va considerar "inadmissible".

 

Torrent reacciona a la decisió del Constitucional

El president del Parlament, Roger Torrent, ha aprofitat per tornar a criticar la judicialització de la política en saber la notícia. Al seu perfil de Twitter, ha assegurat que la majoria del Parlament continuarà pensant que la monarquia és una institució caduca digui el que digui l'alt tribunal:

ARXIVAT A:
Procés catalàMonarquiaReferèndum 1-O
Anar al contingut