Berlín

El conservador Horst Köhler és reelegit president d'Alemanya

L'Assemblea Federal alemanya ha reelegit com a president Horst Köhler, que es mantindrà cinc anys més en un càrrec que és purament simbòlic i no té cap poder executiu. La votació favorable al candidat del partit de la cancellera Angela Merkel ha estat l'acte que tancava les celebracions pel seixantè aniversari de la fundació de la República Federal.

Actualitzat
Köhler ha estat escollit com a president d'Alemanya a la primera ronda de votacions per 613 dels 1.224 membres de l'Assemblea Federal. La votació, que ha tingut lloc a l'històric Reichstag de Berlín, ha coincidit amb la celebració del seixantè aniversari de la República Federal.

Els actes han aplegat als voltants de la Porta de Brandenburg desenes de milers de persones, que han celebrat l'aniversari del naixement de la RFA al ritme de la "Novena Simfonia" de Beethoven.

D'altra banda, un miler de persones s'han manifestat pels carrers de Berlín i han provocat aldarulls i s'han enfrontat amb la policia. La majoria de manifestants eren radicals d'esquerres, que rebutgen l'absorció de l'antiga Alemanya de l'est arran de la reunificació de 1990.
Anar al contingut