El CGPJ portarà policia estatal a protegir els jutjats catalans si no hi ha prou mossos
Vehicles dels Mossos i de la Policia Nacional davant del TSJC, el mes d'octubre de 2017

El CGPJ portarà policia estatal a protegir els jutjats catalans si no hi ha prou mossos

Roger RoviraActualitzat

El Consell General del Poder Judicial demanarà que els cossos de policia de l'Estat protegeixin els edificis judicials, si el dispositiu dels Mossos d'Esquadra és insuficient.

Aquesta advertència arriba després que el Tribunal Superior de Justícia ordenés als Mossos vigilància les 24 hores del dia, després d'accions de protesta a les portes de diversos jutjats catalans on s'hi van llençar fems i escombraries.

Des d'aquest dimecres a la nit, els Mossos han activat aquest dispositiu que suposa com a mínim la presència permanent d'una patrulla de dos agents i un cotxe policial a una seixantena de seus de tot Catalunya, entre jutjats i audiències provincials.

L'octubre de 2017, després de l'aplicació de l'article 155, el TSJC va retirar l'exclusiva de la vigilància de la seva seu als Mossos. El Palau de Justícia va estar vigilat de forma compartida pels Mossos i la Policia Nacional, sota el comandament de la policia espanyola.

 

Un grup d'encaputxats aboca fems a les portes de la Ciutat de la Justícia, el 4 de febrer (ACN)

 

Fiscalia demana investigar el llançament de fems

Precisament, aquest dijous al migdia s'ha sabut que la Fiscalia Superior de Catalunya ha obert una investigació i ha demanat al cap dels Mossos que li remeti els informes policials per identificar els autors de les protestes.

ARXIVAT A:
TSJCMossos d'EsquadraCDRProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut