Bombers a la Ciutat de la Justícia
Santi Blasco ha rebut el suport dels seus companys

El bomber acusat d'haver agredit un mosso al Parlament ho nega davant del jutge

La defensa del bomber demanarà que s'arxivi la causa, mentre que el mosso emprendrà accions civils i penals contra el seu suposat agressor

Quim BalaguerActualitzat

El bomber Santi Blasco ha declarat aquest divendres com a investigat per una suposada agressió a un cap dels Mossos d'Esquadra durant una protesta davant del Parlament, el novembre passat.

El bomber, que ha rebut el suport de desenes de companys abans d'entrar a la Ciutat de la Justícia, s'enfronta als possibles delictes d'atemptat contra l'autoritat i lesions.

Segons l'atestat policial, el van detenir després que donés un cop de puny i una puntada de peu a l'agent. Uns fets que Blasco ha negat després de declarar davant del jutge:

"He dit la veritat, i la veritat és que no vaig fer res. Crec en la justícia i espero que tot surti com ha de sortir."

El cap dels Mossos d'Esquadra presumptament agredit emprendrà accions civils i penals contra Blasco, segons ha explicat a la sortida del jutjat l'advocat del bomber, Carles Doña:

"Això em sorprèn perquè en cap dels vídeos d'aquell dia es veu que el meu client hagi agredit algú. No hi ha cap prova de càrrec que pugui anul·lar la presumpció d'innocència. Ha quedat meridianament clar que el Santi no va fer res del que se li imputa i per això demanarem el sobreseïment i l'arxivament de la causa."

Els fets van passar el 28 de novembre passat durant una protesta a les portes del Parlament de Catalunya, on s'havien concentrat centenars de metges i bombers per reclamar millores laborals.

El bomber va intentar saltar el cordó dels Mossos que custodiava l'accés al Parlament i, després de moments de tensió entre la línia policial i alguns dels concentrats, els agents el van portar fins a l'interior de l'edifici, on va ser detingut per un delicte d'atemptat a l'autoritat.

Segons la versió de l'advocat, el policia hauria agafat Santi Blasco pel coll i el bomber només hauria apartat la mà a l'agent. El mosso ha presentat un informe mèdic per demostrar que va estar deu dies de baixa i pretén demanar una indemnització.

ARXIVAT A:
JudicialMossos d'EsquadraBombers
Anar al contingut