El Barça guanya el derbi de Montjuïc i suma la quinzena victòria consecutiva

L'Espanyol tampoc ha estat capaç d'acabar amb la ratxa victoriosa del Barça en el derbi català a Montjuïc. Els blaugrana han encarrilat el quinzè triomf consecutiu amb un gol psicològic de Deco a dos minuts del descans, i al començament de la segona meitat Eto'o semblava sentenciar amb el 0-2, el seu divuitè gol a la Lliga. Però Tamudo ha reduït distàncies en el minut 60 i ha posat emoció al tram final d'un emocionant partit. Tot i els intents dels blanc-i-blaus a la desesperada, l'1-2 ha estat definitiu i els blaugrana es consoliden en el liderat en solitari.

Amb les novetats d'Armando Sa i Motta als equips titulars, el derbi català de Montjuïc ha començat amb moltes alternatives a totes dues porteries. Valdés, en el seu partit 100 a la Lliga com a blaugrana, ha estat a punt d'introduir la pilota al fons de la seva pròpia porteria després d'una centrada forçada de Tamudo. El Barça ha portat el ritme del partit en tot moment, mentre que l'Espanyol ha intentat aturar els atacs blaugrana i sortir en ràpids contraatacs amb les passades a l'espai d'Iván de la Peña. El migcampista càntabre, que també complia el seu centenari a la Lliga com a espanyolista, ha posat les poques gotes de qualitat del conjunt de Lotina, però quan ha desaparegut del terreny de joc l'Espanyol se n'ha ressentit de forma considerable. Els blanc-i-blaus només han creat perill amb un xut llunyà de Luis García i en alguna jugada a pilota parada. En el minut 19, el Barça ha desaprofitat la primera ocasió clara per avançar-se en el marcador. Belletti s'ha plantat tot sol després d'una gran assistència de Messi, però el brasiler s'ha trobat amb la gran resposta de Kameni, que ha fet una gran aturada. En el 33, Messi ha tornat a perdonar el 0-1 amb una vaselina fregant el travesser després d'una paret amb Deco. Els jugadors locals han recriminat l'actitud de l'argentí per no tirar la pilota fora quan es trobava Eduardo Costa estès sobre el terreny de joc. I a dos minuts per arribar al descans, el Barça s'ha avançat en el marcador. Kameni ha aturat un xut de falta de Ronaldinho i en el refús Deco ha batut el porter camerunès, que s'ha vist sorprès per un efecte estrany de l'esfèrica. El portuguès ha tornat a marcar tal com va fer l'any passat. El possible poder de reacció de l'Espanyol s'ha acabat en el primer minut de la segona meitat, quan Eto'o ha marcat el 0-2. El camerunès, que gairebé no havia aparegut en la primera part, ha rebut una assistència mil·limètrica de Ronaldinho i no ha perdonat per fer el seu divuitè gol a la Lliga. Eto'o es consolida com a "pichichi" en solitari i ell sol suma més gols que tot l'Espanyol, que n'ha fet 15. Poc després, Deco ha estat a punt de fer el 0-3, però ha perdonat amb la porteria buida després de la sortida de Kameni als peus d'Eto'o. El partit semblava totalment sentenciat, però en el minut 60 Tamudo ha estat capaç de retallar distàncies i ha tornat l'emoció al derbi. Els blanc-i-blaus han vist possibilitats de remuntar després del gol del seu capità i el Barça ha perdut el control de la pilota, sobretot amb la baixa de Deco, que s'ha hagut de retirar commocionat després de xocar amb Motta. Els espanyolistes han buscat a la desesperada el gol de l'empat, però l'1-2 ha estat definitiu i el Barça ha sumat la quinzena victòria consecutiva, l'onzena a la Lliga, i es consolida en el liderat en solitari, amb 45 punts. Per la seva banda, l'Espanyol ha trencat una ratxa de cinc partits sense perdre i, amb 18 punts, es queda a només tres per sobre del descens.