El bar va reobrir fa unes setmanes amb el mateix nom però amb nous propietaris

El bar Pinotxo de la Boqueria perd el nom per la batalla judicial de la família

La decisió cautelar arriba després que el nebot de l'històric Joan Bayén hagi impugnat la venda de la llicència

RedaccióActualitzat

Els nous gestors de les parades on s'ubica el bar Pinotxo, al Mercat de la Boqueria de Barcelona, hauran de deixar d'utilitzar el nom original per ordre judicial, tal com ha avançat Betevé.

La decisió l'ha pres la titular del jutjat mercantil 9 de Barcelona, que ha ordenat que "immediatament s'abstinguin d'utilitzar la denominació Pinotxo Bar", com passa des que la nova societat va assumir la gestió de la parada, l'1 de març.

Qui ha acudit a la justícia és Jordi Asín, nebot de "Juanito" i copropietari al 50% de la societat familiar amb què gestionaven el bar.

El bar va tancar per desavinences entre la família i va reobrir al cap d'unes setmanes, després que Joan Bayén, el carismàtic "Juanito", decidís vendre la llicència de la parada a la societat Restaurant Egipte, SLU.

Joan Bayén, "Juanito", ha estat la cara visible de l'establiment (Mercat de la Boqueria)

Jordi Asín Bayen i la seva família han optat per iniciar accions legals per revocar la decisió i, en un comunicat, els seus representants legals --el despatx Sol Muntañola-- sostenen que "les concessions dels llocs pertanyen a la societat familiar titular del negoci".

També assenyalen que "els danys personals i d'imatge per la pèrdua de la ubicació del negoci familiar a la Boqueria són irreparables", però que buscaran la restitució dels seus drets.

En aquest sentit, han avançat a Betevé que Jordi Asín Bayén i la seva família tenen intenció de reobrir el bar Pinotxo, tot i que no saben si ho podran fer a la Boqueria.

ARXIVAT A:
JudicialGastronomia
Anar al contingut