Preguntes freqüents

Duran i Lleida a Mas: "No li perdonaré mai haver entregat el país a la CUP i a Puigdemont"

L'exdirigent d'Unió diu que el judici al Suprem té totes les garanties processals i que als encausats no se'ls pot considerar presos polítics

RedaccióActualitzat

L'exdirigent d'Unió Democràtica Josep Antoni Duran i Lleida afirma que el judici als líders independentistes té totes les garanties i que no es pot parlar de presos polítics. Per Duran i Lleida, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa i Joaquim Forn són jutjats pel que van fer, no pas per les seves idees:

"No, són polítics presos, al meu entendre. Si fossin presos polítics, voldria dir que estan presos per les seves idees. Estan presos per actes a partir de les seves idees. Hi ha molta gent independentista, moltíssima, i altres dirigents independentistes, i no són presos."

 


Entrevistat en el programa "Preguntes freqüents", de TV3, Josep Antoni Duran i Lleida ha assegurat que el judici al Suprem té totes les garanties processals. També ha posat en dubte que se'ls pugui jutjar per delictes de rebel·lió i sedició.

"Tenim molt judici al davant. Jo no comparteixo que la sentència estigui escrita, crec que la sentència està per escriure. I no comparteixo la qualificació dels fets tipificant-los com a delictes de rebel·lió i de sedició. No comparteixo aquesta tipificació."

"El judici, just? S'està fent un judici que permet totes les garanties processals hagudes i per haver"

 


Per l'expresident, d'Unió Democràtica, veure dirigents polítics catalans sent jutjats al Suprem "fa pujar el suflé del sentimentalisme" i això fa que els partits independentistes arrosseguin vots.

"No és només una qüestió de Catalunya. A Espanya, si fa no fa el mateix. Només cal passejar-se i veure els balcons, o d'Europa... La política té un component sentimental important. Els sentiments formen part consubstancial de la política, les passions formen part de la política. Però també la raó i, en aquest moment, no hi ha un equilibri entre sentiment i raó. Predomina sobretot el sentiment."

"És obvi que veure dirigents polítics catalans asseguts al banc del Tribunal Suprem declarant fa que pugi el suflé del sentimentalisme. És lògic que aprofitin aquestes persones perquè s'entén que podran arrossegar més vots en les properes eleccions."

 

 

Per Duran i Lleida, l'expresident Artur Mas "té poc gruix polític", tot i que assegura que no ho va dir mai directament a ell. Considera que no va "arribar amb passió per la política" i que ho va fer ja gran, i diu que una de les decisions que no "li perdonarà" mai és "haver entregat el país a la CUP i al senyor Puigdemont".

"Una de les decisions que jo no entendré mai i que no li perdonaré mai, en termes polítics, parlo, és la de poder entregar el país a la CUP i al senyor Puigdemont."

"El senyor Mas també va tenir una oportunitat de convocar eleccions i no fer que la CUP designés president, i, per tant, condicionés amb un senyor Puigdemont que era el més radical que hi havia dins Convergència. Jo sempre he dit que Puigdemont era més 'cupero' que no pas convergent."

 

L'exdirigent democristià també ha lamentat la implosió de l'espai catalanista moderat, que considera que tardarà temps a refundar-se.


 

ARXIVAT A:
Judici procésArtur Mas
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut