Una farmacèutica comprova una recepta amb la targeta sanitària
Més de la meitat de les targetes reeditades l'any passat haurien estat subjectes al nou tribut i haurien comportat ingressos per valor de 2,8 milions d'euros.
Barcelona

Duplicar la targeta sanitària per pèrdua, robatori o deteriorament costa a partir d'ara 7 euros

Entra en vigor el nou tribut de la Generalitat creat per contrarestar les retallades pressupostàries i garantir la sostenibilitat del Servei Català de la Salut. L'any passat la mesura hauria afectat més de la meitat de les acreditacions emeses i hauria suposat uns ingressos de 2,8 milions d'euros.

RedaccióActualitzat

Perdre o que et robin la cartera amb la documentació i les targetes a l'interior surt des d'aquest 1 de març una mica més car. I és que a partir d'ara demanar un duplicat de la targeta sanitària valdrà 7 euros. Una taxa que també es cobrarà en cas de deteriorament.

La primera expedició de la targeta, en canvi, continuarà sent gratuïta i quedaran exempts de pagament els casos de reposició per rectificació de dades personals i les renovacions periòdiques que gestiona i promou l'administració.

Aquest nou tribut és una de les mesures fiscals que el govern català ha aprovat per contrarestar les retallades pressupostàries i busca fer sostenible el sistema sanitari català i donar garanties de qualitat a les prestacions i serveis que ofereix.

A part de rascar-nos la butxaca, la taxa complica el tràmit de duplicat. Per demanar una nova targeta caldrà anar a l'ambulatori, abonar els diners en una entitat bancària i tornar al centre d'assistència primària amb el justificant de pagament. Amb això s'obtindrà un document provisional a l'espera del definitiu, que es rebrà al domicili. En un futur s'espera oferir la possibilitat de fer la gestió de forma telemàtica.

La targeta sanitària individual és imprescindible per accedir als centres i als serveis, medicaments i altres prestacions sanitàries. La Generalitat va emetre l'any passat 677.410 targetes, de les quals unes 400.000 haurien estat reedicions subjectes a la nova taxa, cosa que hauria aportat a les arques públiques 2,8 milions d'euros.
Anar al contingut