Incendi que crema a Portbou vist des del Port de la Selva (Foto: ACN)
Incendi que crema a Portbou vist des del Port de la Selva (Foto: ACN)
Portbou

Dos morts i 12 ferits a Portbou en saltar per un penya-segat fugint de les flames

Pare i filla, de 60 i 15 anys, han mort en saltar al mar des d'un penya-segat intentant fugir de les flames. Una vintena de persones més han resultat ferides, dos d'elles greus, en la mateixa acció.

RedaccióActualitzat
Els Bombers de la Generalitat miren de controlar les flames d'un segon incendi a l'Alt Empordà, en el terme municipal de Portbou, que crema des de poc després de les set de la tarda i en que s'han de lamentar dues víctimes mortals.

El foc ja està en fase de control, però el conseller Felip Puig ha confirmat la mort d'una jove de 15 anys i un home de 60 que han saltat d'un penya-segat en intentar fugir de les flames. Les víctimes són pare i filla.

Hi ha 12 ferits més entre les persones que han optat per aquesta via d'escapament quan s'han vist sorpreses per les flames mentre circulaven en cotxe per la zona. Dues presenten un pronòstic de gravetat, una d'elles una nena de 8 anys amb un politraumatisme, que han estat evacuats a l'Hospital Josep Trueta de Figueres. Deu més han resultat ferides lleus. Veïns de Portbou els han rescatat amb barques.

Els Mossos recomanen a les persones que hi ha a la zona que es quedin als cotxes, que no entrin al bosc ni es dirigeixin als penya-segats.

S'ha habilitat un centre d'acollida a Llançà. Un miler de conductors s'han vist atrapats per l'incendi. Poden passar la nit a la població o reprendre el seu camí després que s'ha reobert la circulació a la N-260.

Díficil extinció

Les flames han calcinat 50 hectàrees. En l'incendi hi treballen quinze dotacions terrestres i dos helicòpters però l'accidentada orografia de la zona i la tramuntana que bufa aquest diumenge a l'Empordà complica les tasques d'extinció.

Salvament Marítim del ministeri de Foment ha activat vaixells de suport per feines logísitques.  També s'ha sol·licitat ajuda als bombers francesos, ja que no es dóna a l'abast per la coincidència amb el gran incendi que afecta a la Jonquera i als pobles del voltant.

La simultaneïtat dels dos focs ha obligat a la Direcció General de Protecció Civil a elevar a fase d'emergència 2, el màxim nivell possible, el pla Infocat contra els incendis.

L'incendi hauria començat a prop de la gasolinera de la localitat i ha obligat a tallar durant unes hores la carretera N-260.


Anar al contingut