Flames a l'AP-7 (Foto: ACN)
Flames a l'AP-7 (Foto: ACN)
Barcelona

Restablerta la circulació de l'AP-7 en els dos sentits de la marxa

Emergències de la Generalitat ha insistit a la població que no es vagi cap a l'AP-7 i que les persones que es troben retingudes no surtin al voral i deixin pas als serveis d'emergència.

RedaccióActualitzat
L'incendi que crema des d'aquest diumenge al migdia a l'Alt Empordà està complicant el trànsit a tota la zona. L'AP-7 a l'Alt Empordà ha tornat a estar tallada en els dos sentits de la marxa, tot i que ja s'ha tornat a reobrir a l'alçada d'Agullana. En sentit nord s'ha tallat a causa d'un accident entre una autocaravana i dos vehicles amb cinc ferits lleus. En sentit sud, perquè el foc havia revifat i s'acostava perillosament al voral.
 
Els mitjans aeris estan atacant el front de l'incendi que s'apropa a l'autopista, i s'ha habilitat un carril per descongestionar-la. Protecció Civil insisteix que les persones que es troben retingudes no surtin al voral i deixin pas als serveis d'emergència.

L'N-II, l'altra via que travessa l'Empordà de nord a sud com l'AP-7, està reoberta en els dos sentits de la marxa des de les deu del matí.

Mentrestant, continuen tallades pel foc la GI-500 i la GI-501, a Agullana; la GI-504, entre Terrades i Agullana, la GI-610, a Vilajuïga i la GIP5101 entre Avinyonet de Puigventós i Terrades. L'N-260 a Portbou va quedar reoberta aquest diumenge a la nit, però no hi poden circular camions.

Autopistes de França ha tallat també el trànsit, des de la Catalunya Nord a l'altura de Perpinyà fins al Principat. S'ha prohibit la circulació als camions des de Montornès del Vallès en sentit nord per l'AP-7.

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha demanat a la població que eviti tots els desplaçaments que no siguin per motius de seguretat i ha recomanat a aquells que hagin de dirigir-se cap al nord que optin per altres carreteres, com l'Eix del Llobregat -on s'han obert les barreres del peatge del túnel del Cadí- o el coll de Portè i Pimorent.

Si s'ha d'agafar el cotxe, s'ha de consultar abans l'estat de les carreteres al web del Servei Català de Trànsit.
Anar al contingut