Miquel Iceta, divendres al 14è congrés del PSC (EFE)
Miquel Iceta, divendres al 14è congrés del PSC (EFE)
Barcelona

Dos barons socialistes, contra Iceta: "El supremacisme està fent estralls a Catalunya"

Javier Lambán, president d'Aragó, carrega contra les converses per la investidura amb ERC i diu que no es pot negar el dret a opinar a la resta d'espanyols

RedaccióActualitzat

Els socialistes catalans reelegiran aquest dissabte Miquel Iceta com a primer secretari, en el catorzè congrés del PSC.

El líder del PSC ha estat en la diana d'alguns barons del PSOE per la seva defensa de les negociacions amb ERC per aconseguir un acord que faciliti la investidura de Pedro Sánchez.

En la presentació de l'informe de gestió dels últims tres anys, Iceta expressava el seu desig i suport perquè les converses amb ERC arribin a bon port:

"Jo vull que aquestes negociacions arribin a bon port i que, gràcies a una abstenció d'Esquerra Republicana, puguem arrencar la legislatura amb un govern de coalició."

"No volem trencar amb la resta d'Espanya, no volem dividir més la societat catalana, no volem retrocedir i tampoc ens volem quedar on som."

Està previst que aquest dimarts Pedro Sánchez truqui al president de la Generalitat, Quim Torra, en la ronda de converses amb tots els presidents autonòmics, prèvia a la investidura.

 

 


Però les paraules de Miquel Iceta no han agradat a alguns membres destacats del PSOE. Els presidents de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page i d'Aragó, Javier Lambán, han carregat les últimes hores contra el dirigent del PSC.

Miquel Iceta hauria qualificat d'"inoportunes" les crítiques que Garcia-Page i Lambán han fet de les negociacions amb ERC. Iceta insta els dos barons socialistes a "comportar-se amb respecte amb la resta de partits" malgrat les discrepàncies polítiques.

Unes crítiques que han enfurismat els dos presidents autonòmics. Emiliano García-Page assegura que "sobre Espanya parlen tots els espanyols i tot el PSOE" i recorda a Iceta que no va arribar a president del Senat per culpa del bloqueig dels independentistes catalans:

"Quan a Iceta li prenen la possibilitat de ser president del Senat, llavors sí que val dir que Espanya no pot dependre dels independentistes."

Javier Lambán ha anat més enllà i ha qualificat de "supremacista" Miquel Iceta per aquesta crida a l'ordre:

"Jo creia que negar-nos el dret a opinar a la resta d'espanyols era propi dels independentistes catalans. Veig que el supremacisme, per desgràcia, està fent estralls a Catalunya."

Lambán veu en les reunions que Pedro Sánchez tindrà la setmana que ve amb Casado i Arrimadas una oportunitat "absolutament digna" per fer "un pas endavant" de cara a la investidura. Diu que si el PP i Ciutadans "assumeixen la seva responsabilitat" perquè el futur govern d'Espanya no depengui "de cap manera" d'Esquerra Republicana.


PSC, preparat per ser alternativa de govern

Divendres es va presentar l'informe de gestió dels tres últims anys, en què Miquel Iceta assegura que el PSC s'està preparant ara per ser alternativa de govern a la Generalitat gràcies a la cohesió interna i a haver mantingut el rumb aquests anys d'ascens independentista. Un informe que la militància ha aprovat per unanimitat.

El primer secretari del PSC ha reivindicat Catalunya com a nació i ha advertit que "el problema no és de tenir més competències" sinó que es "respectin" les actuals "sense interferències indegudes de l'Estat".

 


         

ARXIVAT A:
Pedro SánchezPSCERCMiquel IcetaPSOE
Anar al contingut