Youtube és la última plataforma que ha readmès Donald Trump

Donald Trump reapareix a les xarxes: "He tornat"

L'expresident dels Estats Units, que aspira a tornar a ser el candidat republicà per al 2024, ha penjat un vídeo a Facebook i a YouTube, després de dos anys amb els comptes suspesos per incitació a la violència

RedaccióActualitzat

Donald Trump torna a ser actiu a YouTube i a Facebook, després de dos anys amb els comptes suspesos, arran de l'assalt al Congrés dels Estats Units el 6 de gener del 2021.

Ho ha fet amb un missatge ras i curt: "I'm back" --"He tornat"--. L'acompanya amb un vídeo de 12 segons que comença amb unes imatges de la CNN, del moment en què va ser elegit president dels Estats Units, el 2016.  Trump hi diu: "Sento haver-vos fet esperar. Complicacions...".

I acaba amb una cartel·la amb el missatge electoral, on recupera el lema que ja va elegir aleshores, amb la nova data: "Trump 2024. Make America Great Again".

Meta, l'empresa de Mark Zukerberg, va restablir els comptes de Trump a Instagram i Facebook a finals de gener. En un comunicat, la xarxa social al·legava que el risc per a la seguretat pública havia disminuït.

En el cas de YouTube, on ha compartit el mateix vídeo, la recuperació del compte de Trump s'ha anunciat aquest mateix divendres. "Hem avaluat acuradament el risc de violència en el món real, alhora que equilibrem la possibilitat que els votants escoltin els principals candidats nacionals abans d'unes eleccions", diu YouTube en un comunicat. En aquesta xarxa, Trump té més de 2,6 milions de subscriptors.

Al novembre, l'expresident nord-americà també va recuperar el compte de Twitter, suspès per incitació a la violència. Va ser després d'una enquesta als usuaris de la xarxa que va fer Elon Musk poc després de comprar-la. En aquest cas, però, Trump no ha fet encara cap piulada.

Tornar a tenir presència en aquestes tres xarxes socials permetrà a l'expresident arribar a un total de 146 milions de seguidors per fer la campanya de la candidatura a la presidència el 2024.

Durant el temps que no hi ha pogut accedir, l'expresident ha emprat la seva pròpia plataforma, una xarxa anomenada Truth Social, que va crear a finals del 2021. Hi té uns 5 milions de seguidors.

Trump en la festa de Cap d'any
Trump en la festa de Cap d'Any d'aquest 2023 (Reuters)

Trump diu que el detindran dimarts

Justament, a través d'aquesta xarxa social, aquest dissabte l'expresident republicà ha dit que creu que serà detingut dimarts en el marc de la investigació pel pagament de diners a l'estrella de cinema porno Stormy Daniels.

Es basa en suposades "filtracions il·legals d'una oficina de fiscalia de Manhattan corrupta i altament polititzada que ha permès que s'estableixin nous rècords en delictes violents i el líder dels quals és finançat per George Soros".

Trump convoca els ciutadans a protestar: "Protesteu, recupereu la nostra nació". Tot i això, l'advocat de l'expresident l'ha corregit, i assegura que no els han comunicat res oficialment.

La investigació de Manhattan, que ha durat gairebé cinc anys, se centra en un presumpte pagament de 130.000 dòlars a Stormy Daniels a canvi del seu silenci durant la campanya electoral a la Casa Blanca del 2016. El pagament secret buscava suposadament evitar que fes pública una presumpta relació sexual amb el llavors candidat a la presidència.

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump
Anar al contingut