Trump participant en un míting la setmana passada per a les eleccions de mig mandat
Es desconeix, encara, si Donald Trump utilitzarà Facebook i Instagram (Reuters)

Trump tornarà a tenir Facebook i Instagram: "El risc per a la seguretat ha disminuït"

Meta ha anunciat aquest dimecres que restaurarà els comptes de l'expresident dels Estats Units i s'ha compromès a dissuadir la reincidència

Andrea Vargas Torrentó

Meta, l'empresa de Mark Zukerberg, restaurarà els comptes de Facebook i Instagram de Donald Trump en les properes setmanes. L'expresident dels Estats Units tenia els comptes suspesos des de gener del 2021, després d'elogiar els protagonistes de l'assalt al Congrés

La suspensió dels comptes, en un principi, era indefinida fins que, a partir d'una revisió de la sanció, Meta va limitar-la en dos anys, a partir de l'assalt al Capitoli. En un comunicat aquest dimecres, l'empresa ha defensat restaurar els comptes de Trump al·legant que el risc per a la seguretat pública ha disminuït

"La suspensió va ser una decisió extraordinària presa en circumstàncies extraordinàries. L'estat normal de les coses és que el públic hauria de poder escoltar un expresident dels Estats Units a les nostres plataformes. Ara que ha transcorregut el període de la suspensió, la qüestió no és si optem per restablir els comptes del Sr. Trump, sinó si hi ha circumstàncies tan extraordinàries que es justifiqui estendre la suspensió més enllà del període original de dos anys."

Asseguren que per prendre la decisió han avaluat l'entorn actual d'acord amb el protocol de política de crisi de Meta, que incloïa una anàlisi de les eleccions de mig mandat dels Estats Units i avaluacions d'experts sobre la seguretat.

Twitter va restaurar el compte de Trump al novembre després que Elon Musk comprés la xarxa social. L'antic president, però, encara no ha piulat res.


Dissuadir la reincidència

Meta, però, s'ha compromès a dissuadir la reincidència amb el que anomena "noves baranes de protecció":

"A la vista de les seves violacions, el Sr. Trump ara també s'enfronta a sancions més elevades per delictes reincidents. En el cas que publiqui més contingut infractor, el contingut s'eliminarà i se li suspendrà durant entre un mes i dos anys, depenent de la gravetat de la violació."

Pel que fa al contingut relacionat amb QAnon, Meta ha assegurat que en limitaran la distribució i restringirà l'accés a les eines de publicitat per als casos repetits.

Icones de diverses xarxes socials en un telèfon mòbil
Icones de diverses xarxes socials en un telèfon mòbil (Pexels / Tracy Le Blanc)

Caldrà veure si Donald Trump tornarà a les plataformes Meta. De moment, l'expresident ja ha reaccionat a l'anunci a la seva pròpia plataforma, Truth Social:

"Una cosa així no hauria de passar mai més a un president en el càrrec, ni a ningú més que no mereixi un càstig."

L'equip de l'expresident Trump, segons publica la CNN, es va assabentar de la decisió pels mitjans de comunicació. 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump FacebookInstagramLlibertat d'expressió
Anar al contingut