Un telèfon mòbil mostra una captura de pantalla de com serà la xarxa social
La nova xarxa social té una estructura calcada de la de Twitter (CCMA/Ferran Vila)

Trump esquiva Twitter i obrirà Truth, la xarxa social "de la veritat", amb permís d'Apple

La nova plataforma serà calcada a Twitter i permetrà a l'expresident recuperar la veu digital un any després que li bloquegessin els comptes

Ferran Vila CabanasActualitzat

Donald Trump podria recuperar la veu a les xarxes socials quan fa just un any, el gener del 2021, que es va quedar definitivament sense les preuades plataformes on havia forjat gran part del seu èxit electoral del 2016.

Abans, durant i després de les eleccions, Trump havia fet servir aquests altaveus per opinar sense miraments sobre qualsevol tema, per transcendent que fos, i influir en l'opinió pública i la política del país.

Els seus exabruptes, i també les seves mentides, havien provocat polèmiques tot sovint, però la gota que va fer vessar el got de la paciència de Twitter, de Facebook i d'Instagram va ser que utilitzés aquestes plataformes, encara com a president, per donar suport als seus seguidors que estaven assaltant el Capitoli.

Un atac que va acabar amb 4 morts i que va aconseguir endarrerir la sessió de la Cambra de Representants i del Senat en què s'havia de certificar la victòria de Joe Biden a les eleccions presidencials.

En aquell moment, Trump va dir a Twitter que entenia els manifestants però els demanava que marxessin cap a casa.

Ara, un any després, i amb la mirada ja posada a les pròximes eleccions, l'expresident nord-americà sembla haver trobat la manera d'esquivar aquest silenci imposat: Apple li ha obert la porta per distribuir una xarxa social pròpia i amb un nom prou revelador: "Truth social", "la xarxa de la veritat".


Estrena a l'Apple Store en una data assenyalada

La botiga online d'Apple ja permet entrar a la fitxa de la nova xarxa social, que encara no està disponible.

Qui es frisi, la pot prereservar, però una font coneixedora de la qüestió ha detallat al diari The Guardian que la xarxa entrarà en circulació el 21 de febrer, el "dia dels Presidents".

Una data que és emblemàtica al país: és un dia festiu dedicat a commemorar el paper de tots els expresidents, i especialment el primer, George Washington.

Com es pot veure en les primeres captures de pantalla, la nova ocurrència de Trump serà gratuïta i seguirà fidelment el patró de Twitter, la xarxa on l'expresident acumulava més seguidors, 88 milions.

En la descripció facilitada per Apple, Truth es defineix com a "big tent", un gran espai on es puguin ajuntar "l'oncle Jim d'Atlanta, que és un llibertari orgullós, la tia Kellie de Texas, una conservadora acèrrima, o el cosí John de Califòrnia, un liberal de cap a peus".

La xarxa promet que ara tots junts podran "passar una estona increïble".

Seguidors, seguits, publicacions, respostes, "m'agrades"... la nova eina de l'expresident és calcada a Twitter, llevat d'una diferència: que aquí ningú el podrà fer callar.

La xarxa compta amb un capital de més de mil dos-cents milions de dòlars i la controlarà ell mateix a través de Trump Media & Technology Group, l'empresa amb què pretén obrir, també, una plataforma de vídeos, amb programes informatius i d'entreteniment, i una de podcasts.


De "xarxa de mentides" a "xarxa de la veritat"

Aquest dijous, en la commemoració del primer aniversari de l'assalt al Capitoli, el president nord-americà Joe Biden es va referir directament al seu antecessor acusant-lo per "la xarxa de mentides" que va portar a l'atac.

Amb aquestes paraules, Biden feia una referència implícita, també, al nom de la nova xarxa social de Trump, que es dirà, justament "xarxa de la veritat".

 

ARXIVAT A:
Xarxes socials Estats UnitsTrump FacebookTwitterInstagram
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut