Elon musk restableix el compte de Twitter de Donald Trump
Elon Musk restableix el compte de Twitter de Donald Trump

Elon Musk restaura el compte de Donald Trump a Twitter: "El poble ha parlat"

El nou propietari de la xarxa social restableix el compte de l'expresident dels Estats Units, que va ser suspès per incitació a la violència, després d'una enquesta a la xarxa

"El poble ha parlat. Trump serà restaurat. Vox populi, vox Dei." Amb aquesta piulada el nou propietari de Twitter, Elon Musk, ha anunciat que el compte a la xarxa social de Donald Trump serà restablert després d'haver realitzat una enquesta en què els usuaris han donat suport a la decisió.

Concretament, el 51,8% dels participants a l'enquesta han votat a favor de l'aixecament de la prohibició sobre el compte de l'expresident dels Estats Units. I així ha estat. El compte de Trump ha estat reobert, tot i que l'expresident nord-americà potser no tornarà a la plataforma. De fet, encara no ha piulat res. "No hi veig cap motiu", ha dit Trump en declaracions sobre el tema en una reunió del Partit Republicà.


Suspès per incitació a la violència

El seu compte va ser suspès l'any 2021 per risc d'incitació a la violència. L'anterior gestió de Twitter va actuar pocs dies després que els partidaris de Trump van assaltar el Capitoli dels Estats Units a Washington DC el 6 de gener en protesta per haver perdut les eleccions.

Poc després, Facebook, Instagram i YouTube també van suspendre els comptes de Trump, que acumulaven milions de seguidors. Llavors, uns mesos més tard, va llançar la seva pròpia xarxa social, Truth Social.

Musk ha flirtejat amb la idea de fer tornar Trump a Twitter des de fa dies. Quan faltaven pocs dies per a les eleccions de mig mandat als Estats Units del 8 de novembre, va piular que, si li donessin un dòlar per cada vegada que algú li demana si Trump tornarà a la plataforma, Twitter estaria encunyant diners.


Finalment, "la veu del poble" s'ha fet sentir i Musk s'ha sortit amb la seva. Si bé la famosa dita escrita per Alcuí de York en una carta a Carlemany, en la seva versió completa, avisa: "No s'ha d'escoltar els que diuen que la veu del poble és la veu de Déu, perquè la disbauxa de la multitud sempre és propera a la bogeria".
ARXIVAT A:
Trump Twitter
Anar al contingut