Princesa Elionor: "Catalunya sempre ocuparà un lloc especial en el meu cor"
La princesa Elionor, durant el discurs que ha fet aquest dilluns a Barcelona (Quique García/EFE)
Barcelona

Princesa Elionor: "Catalunya sempre ocuparà un lloc especial en el meu cor"

Fet en un català amb molt bon accent, el discurs de la princesa de Girona ha rebut una gran ovació per part del públic del Palau de Congressos

RedaccióActualitzat

En la desena edició dels Premis Princesa de Girona, Elionor de Borbó ha fet la seva primera intervenció en els premis que porten el seu nom.

En el discurs, just abans que parlés el rei, la princesa de Girona ha començat en castellà i ha fet la segona meitat en català, amb molt bon accent. Ha estat llargament aplaudit el missatge a Catalunya amb què ha tancat la seva intervenció:

"Gràcies pel vostre compromís amb els joves i amb una terra, Catalunya, que des de sempre ocuparà un lloc especial en el meu cor."

Elionor també ha fet alguns fragments en anglès i en àrab, per dirigir-se a una de les premiades, l'advocada i psicòloga Maria Jammal, de mare russa i pare àrab israelià.

 

 

 

En un altre moment del seu discurs, també ha fet aquesta referència:

"Com a princesa de Girona, vull honrar la Fundació com es mereix. I portar amb orgull el seu nom per tot Catalunya, per la resta d'Espanya i per tot el món."

I ha parlat de l'estima a Girona i a Catalunya que li han transmès els seus pares:

"Des de ben petites, a la meva germana, la infanta Sofia, i a mi, els nostres pares ens han parlat de Girona i de Catalunya sempre amb veritable afecte. Gràcies a ells sabem moltes coses de la història i de la cultura catalanes."

Els reis i les seves filles han arribat al Palau de Congressos de la Diagonal directament des de l'hotel Juan Carlos I. L'acte d'entrega dels Premis Princesa de Girona s'ha fet en un Palau de Congressos de Catalunya amb unes mesures de seguretat extraordinàries, davant de la multitud que s'han concentrat a la zona per protestar contra la visita del rei.

És el primer acte que la família reial ha fet a Catalunya des que es va conèixer la sentència del procés.

 

La família reial ha arribat a l'acte des de l'hotel Juan Carlos I, que és just al costat del Palau de Congressos

 

A l'acte, a banda de l'entrega de les distincions als guardonats per la fundació, hi ha hagut actuacions musicals:

 

 

Entre els assistents a l'acte hi havia la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera. No hi havia, en canvi, cap representant del govern català.

ARXIVAT A:
Judici procésCasa Reial espanyola Felip VIProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut