Blindatge total de la Diagonal davant el Palau de Congressos per la visita de Felip VI

Gran desplegament policial per la visita del rei. Tallada la B-23 d'entrada a Barcelona i es fan desviaments a Esplugues per motius de seguretat
Blindatge total de la Diagonal davant el Palau de Congressos per la visita de Felip VI
Barcelona

Blindatge total de la Diagonal davant el Palau de Congressos per la visita de Felip VI

Gran desplegament policial per la visita del rei. Tallada la B-23 d'entrada a Barcelona i es fan desviaments a Esplugues per motius de seguretat
Redacció Actualitzat
TEMA:
Felip VI

Gran desplegament policial a l'accés al Palau de Congressos de Catalunya, al capdamunt de la Diagonal de Barcelona, on aquest dilluns a la tarda s'ha fet l'acte de lliurament dels Premis Princesa de Girona.

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional ha custodiat conjuntament la zona, on també hi havia efectius de la Guàrdia Urbana i un ampli desplegament de tanques.

Centenars de persones amb banderes independentistes i republicanes ocupaven des de les 16.00 un tram de la calçada central de la Diagonal i també els carrils laterals. Protestestaven contra la presència del rei Felip VI a Catalunya en una convocatòria dels CDR, Arran, Pícnic per la República i l'ANC a la què s'han afegit partits i entitats independentistes.

La policia ha desplaçat els manifestants fins a l'alçada del carrer Doctor Marañon, a uns 200 metres del Palau de Congressos. Els Mossos han desallotjat tota la zona propera al Palau de Congressos i un fort cordó policial separava la zona:
 


Alguns convidats que intentaven passar per assistir a l'acte per un punt d'accés situat a l'alçada del carrer González Tablas, s'han trobat que les persones concentrades els hi han impedit el pas.
 


L'accés per la B-23 a Barcelona ha estat tallat abans de les tres de la tarda.

La Diagonal ha estat tallda en ambdós sentits de la marxa, la sortida 11 de la Ronda de Dalt a l'altura de Zona Universitària i la Gran Via de les Corts Catalanes:
 


La manifestació també ha afectat la circulació d'alguns autobusos. El metro ha funcionat amb normalitat i el servei del Tram ha estat aturat a la part alta de la Diagonal.

 


Centenars de persones s'han concentrat a la Diagonal per protestar contra la presència del rei. Els Mossos han desallotjat tota la zona propera al Palau de Congressos i un fort cordó policial separava la zona:
 

 

 

Un cordó de seguretat delimitava el perímetre de l'hotel Rey Juan Carlos i el Palau de Congressos, on aquest dilluns, a dos quarts d'una de la tarda, els reis han fet una primera aparició per fer-se una foto amb els guardonats.

 

 

Abans, al matí, s'hi ha fet la roda de premsa de presentació. Els estrictes controls de seguretat han obligat els mitjans acreditats a accedir al recinte amb una hora d'antelació.

 

 

Diumenge al vespre ja hi va haver les primeres protestes per la presència de la família reial a la capital de Catalunya: un miler de manifestants va tallar l'entrada a Barcelona per la Diagonal durant més de dues hores, i van fer una cassolada.

 

 

Aquesta dilluns a la tarda hi havia convocada una altra protesta, per part dels CDR, coincidint amb la cerimònia, que es s'ha fet per primera vegada a Barcelona i al novembre (i no a Girona el mes de juny) per commemorar el desè aniversari dels premis de la Fundació Princesa de Girona.

La visita reial, per tant, ha tingut lloc en plena campanya electoral i després de la sentència del judici del procés.

ARXIVAT A:
Mobilitat Felip VI

NOTÍCIES RELACIONADES