Barcelona

Direcció i crítics del PSC mantenen les discrepàncies amb la incògnita de si alguns diputats trencaran la disciplina de vot

La reunió del grup parlamentari socialista no ha trobat el desllorigador de les divergències sobre la votació per demanar al Congrés el traspàs de competències per poder convocar referèndums. Dos dies abans del ple d'aquest dijous al Parlament, el sector crític assegura que tot està obert, mentre que la cúpula del partit no accepta ni l'abstenció ni la llibertat de vot dels diputats.

RedaccióActualitzat

La reunió del grup parlamentari socialista no ha trobat el desllorigador de les divergències sobre la votació per demanar al Congrés el traspàs de competències per poder convocar referèndums. Direcció i crítics mantenen el pols i estan enrocats. Tot i que encara no se sap què passarà dijous, la possibilitat que alguns diputats trenquin la disciplina de vot podria obrir una crisi al partit.

Els crítics han demanat l'abstenció per no sortir a la foto al costat del PP i Ciutadans. El nombre de diputats que s'estimaria més poder-se abstenir ha augmentat des de la reunió de l'executiva d'aquest dilluns, però acataran la decisió del partit. Navarro manté que portar la consulta al Congrés sense acord amb l'estat és una equivocació.

La cúpula socialista no accepta ni l'abstenció ni la llibertat de vot i exigeix als seus diputats que hi votin en contra. La direcció tampoc no preveu que hi hagi diputats que puguin abandonar l'escó abans de votar, com apunten algunes informacions. A més, l'aparell ha alertat els crítics de les conseqüències que pot tenir trencar la disciplina de vot; per exemple, l'expulsió. Una via, però, que seria la decisió més dràstica i que no s'ha arribat a plantejar en aquestes reunions, segons ens ha dit el sector crític, ni avui ni ahir.

El sector crític assegura que tot està obert.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut