Parlament de Catalunya

La CUP s'abstindrà en la votació pel traspàs de competències perquè no vol "demanar permís a Madrid" per fer la consulta

El diputat Quim Arrufat ha explicat que ja han traslladat aquesta decisió a la resta de partits favorables a la consulta i ha esgrimit que no creu "que calgui demanar permís a Madrid per consultar els catalans sobre el futur del nostre país".

RedaccióActualitzat

Els tres diputats de la CUP al Parlament s'abstindran aquest dijous en la votació de la proposta per demanar el traspàs de la competència per convocar referèndums, perquè no creu "que calgui demanar permís a Madrid per consultar els catalans sobre el futur del nostre país". El diputat Quim Arrufat ha explicat en roda de premsa que ja han traslladat aquesta decisió a la resta de partits favorables a la consulta i ha esgrimit que no cal sol·licitar a ningú que Catalunya "exerceixi el seu dret a decidir".

Un altre argument que apunta la CUP és que considera "un risc" elevat presentar una iniciativa parlamentària al Congrés dels Diputats, ja sigui una proposició no de llei o una proposició de llei, perquè "si el PP fos intel·ligent podria admetre-la a tràmit i després dilatar el procés de debat i votació durant diversos anys". Arrufat ha explicat que la seva formació "no desitja obrir possibilitats a l'estat espanyol perquè bloquegi el procés", però tampoc és partidària "de demanar permís al Congrés", una cambra "que ja s'ha pronunciat moltes vegades en contra del dret a decidir dels catalans".

Arrufat ha demanat que l'abstenció de la CUP no sigui "malinterpretada" perquè la formació "està totalment a favor" que els catalans "exercim el dret a decidir la independència". El diputat independentista ha explicat que entén "que les forces constitucionalistes que han governat les institucions autonòmiques vulguin esgotar totes les vies legals, però aquest no és el nostre cas, que ni tan sols estem d'acord amb la Constitució espanyola".

Amb l'abstenció de la CUP, la proposta de demanar el traspàs de la competència per convocar la consulta compta amb el suport dels grups de CiU, Esquerra i ICV-EUiA, a l'espera de si algun diputat del PSC trenca la disciplina de vot i també s'hi suma.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut