Dimiteix un dels fundadors de Ciutadans, Xavier Pericay
Xavier Pericay amb Inés Arrimadas (ACN)

Dimiteix un dels fundadors de Ciutadans, Xavier Pericay

Pericay ha argumentat motius personals per a la seva decisió i diu que Rivera li va demanar que continués

RedaccióActualitzat

Nova baixa a la direcció de Ciutadans. El responsable de l'àrea d'educació i portaveu al Parlament balear, Xavier Pericay, ha dimitit de tots els càrrecs al partit. Pericay va ser un dels fundadors de la formació taronja i la setmana passada ja va comunicar la seva decisió de dimitir.

Ara l'ha fet efectiva a través d'una carta i agreuja així la crisi interna del partit que lidera Albert Rivera. La renúncia arriba menys de dues setmanes després de les de Toni Roldán, considerat com a mà dreta de Rivera, de l'exeurodiputat Javier Nart, i del que va ser candidat a les autonòmiques a Astúries, Juan Vázquez, pel gir cap a la dreta del partit.

Pericay ha argumentat motius personals per a la seva decisió. Assegura que la decisió arriba després d'un període de reflexió i assegura que Rivera li va demanar que seguís:

"Des que hi va haver les primàries a les Balears em vaig fixar un període de reflexió que tenia a veure amb si seguia o no en política. Rivera em va demanar que seguís en el Comitè Executiu."

Pericay va perdre al març passat les primàries del partit a les Balears davant l'antic secretari de l'Agrupació de Palma de Ciutadans, Marc Pérez Ribas, que es va imposar per 19 punts.

"Aquest era un bon moment per prendre la decisió. Estic content amb el que hem fet en l'educació, hem fet una tasca que ha estat reconeguda aquests anys. Ara torno als meus negocis, que és escriure."

Tot i la coincidència en el temps amb la dimissió de Roldán, Pericay assegura que "no participa en les raons" per les quals l'exportaveu adjunt de Ciutadans al Congrés va dimitir. Diu, això sí, que la renúncia el va afectar.

ARXIVAT A:
Cs
Anar al contingut