L'Escala

L'exèrcit simula un assalt davant dels banyistes d'un càmping a l'Escala

Els militars s'han tirat a l'aigua amb armes a la zona de l'illa Mateua simulant com actuarien davant d'un atac

RedaccióActualitzat

L'exèrcit i la Guàrdia Civil han fet aquest matí una exhibició militar davant les costes de l'Escala davant la mirada incrèdula dels banyistes que hi havia a la platja.

L'actuació ha estat un exercici d'assalt a la línia costanera durant el qual els militars i el cos policial s'han tirat a l'aigua i han fet ràpel a l'illa Mateua carregats amb tot l'equip, incloent-hi armes d'assalt.

 

 

Després han arribat nedant a la costa i han accedit a les instal·lacions del càmping Illa Mateua, l'establiment que els ha convidat a fer l'activitat com un "element més d'animació" dels que es fan al complex.

 

 

En total hi han participat 17 militars i 6 membres del Grup Especial d'Activitats Aquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil.

 

 

L'exhibició ha aplegat nombrosos clients a la zona de la piscina, des d'on s'han pogut veure les maniobres. A banda dels exercicis, el càmping també ha acollit una exposició amb material militar per explicar la història de la base de Sant Climent Sescebes.

El propietari del càmping Illa Mateua i regidor a l'Ajuntament de l'Escala, Martí Guillem Sureda, ha explicat que es tracta d'una activitat que s'ha pogut realitzar per primera vegada gràcies " a l'excel·lent relació" que tenen amb els diferents cossos de seguretat:

"Nosaltres ho introduïm com un element més d'animació i que vol mostrar als clients el nostre compromís amb les forces de seguretat i la cultura de la pau"


Martí Guillem ha admès que no tothom veu amb bons ulls l'exhibició militar, però ha assegurat que a la majoria dels clients els agrada i que, per això, els propers anys estudiaran altres formes de col·laboració amb l'exèrcit. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut