Detinguts 22 joves per agressions "indiscriminades" als carrers de Sitges

A deu dels joves, que haurien pegat als vianants amb cascos de motocicleta i altres objectes contundents, se'ls imputa també un delicte d'odi per la presumpta agressió a una parella homosexual

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb la Policia Local, han detingut 22 joves com a presumptes autors d'agredir "indiscriminadament" persones que s'anaven trobant als carrers de Sitges el 12 de juliol.

La investigació va començar el mes passat, quan els agents van tenir coneixement de l'agressió a una parella de joves a la via pública per la seva condició sexual, la matinada del 12 de juliol.

Aquella matinada, un grup d'una vintena de joves va començar a agredir indiscriminadament persones que s'anaven trobant a la zona d'oci nocturn de la localitat. Alguns d'ells van usar cascos de motocicleta i altres objectes contundents per cometre les agressions, i uns vianants que van intentar parar-los també van ser víctimes dels atacs i del robatori de les seves pertinences.

La investigació es va iniciar a partir de la denúncia d'una agressió homòfoba aquella matinada
La investigació es va iniciar a partir de la denúncia d'una agressió homòfoba aquella matinada

En col·laboració amb la Policia Local, els investigadors van identificar i van detenir els 22 joves que van participar en els fets. Deu dels detinguts també han estat denunciats per un delicte d'odi per l'agressió homòfoba a les dues víctimes.

La majoria dels detinguts són veïns del municipi, i van quedar en llibertat després de declarar en seu policial, a l'espera del judici. Fins ara, els investigadors han localitzat cinc víctimes, encara que no es descarta que n'hi hagi més.

 

L'Observatori contra l'Homofòbia qualifica d'alarmant l'increment d'agressions LGTBI-fòbiques aquest 2020

L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) ha registrat 120 incidències per LGTBI-fòbia durant aquest any, un increment que qualifiquen de "constant" i "alarmant" a tot el territori amb especial impacte a la via pública, les xarxes socials i a l'entorn veïnal de les persones LGTBI.

 

Davant l'augment de casos, l'entitat exigeix l'aprovació "immediata" del reglament del règim sancionador de la Llei 11/2014, contra l'homofòbia, i el cessament dels responsables de les "inexistents polítiques" LGTBI a Catalunya.

També demanen apostar per mecanismes "especialitzats, específics i permanents" i no augmentar despesa en "propaganda institucional".

En aquest sentit, posen exemples com l'agressió a l'Hospitalet de Llobregat per constatar la "immensa vulnerabilitat" que pateixen en un context "especialment sensible" com el de l'habitatge, o l'episodi "d'extrema violència" del juliol a Sitges.

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraHomofòbia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut