Marroc

Detingut el suposat cap de la cèl·lula responsable dels atemptats de Casablanca

La policia ha detingut el suposat cap de la cèl·lula terrorista a la qual pertanyien tant els dos suïcides que s'han immolat aquest dissabte a Casablanca com els quatre que van morir dimarts passat, segons han informat fonts oficials marroquines. No s'ha precisat, però, si es tracta del mateix individu arrestat també aquest dissabte a Casablanca i que, suposadament, duia a sobre un cinturó amb explosius.

Actualitzat

Aquest matí, dos terroristes s'han suïcidat a Casablanca en fer esclatar les bombes que portaven adossades al cos quan la policia els perseguia pel centre de la ciutat. Abans, però, segons testimonis dels fets, han assenyalat amb el dit el cel, en un gest que al·ludia Déu. Després de les immolacions, les forces de seguretat han acordonat la zona i han iniciat una intensa recerca d'un tercer terrorista que ha pogut fugir. Finalment l'han trobat. En veure's acorralat el sospitós s'ha desfet del seu cinturó i ha estat detingut. Tot apunta que el cinturó podria contenir explosius.

Fins ara s'ha pogut identificar un dels terroristes morts. Es tracta de Mohamed Maha, contra qui la policia no havia dictat ordre de recerca i captura per estar relacionat amb els tres terroristes que dimarts passat també es van immolar a Casablanca quan es van veure descoberts per la policia. En aquella ocasió, un quart terrorista va ser abatut per agents policials abans de poder activar la càrrega explosiva que duia a sobre.

L'endemà d'aquests fets, el dia 11, una data triada sovint per Al-Qaeda per fer els seus atemptats, tres suïcides més van provocar una massacre davant del palau presidencial d'Alger, i van provocar 23 morts.

Les immolacions s'han produït al costat d'un centre cultural dels EUA i del consolat d'aquest país, segons fonts policials.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut